כאבי גרון חוזרים ונשנים מסוגים שונים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

19/09/2013 | 21:23 | מאת: אדי

שלום רב, בחג הפסח האחרון החלו מיחושים בגרון. מאחר ולא הייתה לי גישה, התאפשר לי להתחיל ולטפל בבעיה רק לאחר 7 ימים של כאבי גרון שלא חלפו עם שום משכך כאבים שנטלתי. הרופא ביקור-בית שבדק אותי רשם לי אוגמנטין לשבוע ימים. לאחר תקופה קצרה שבה דלקת הגרון. ואז עוד פעמיים. בכל פעם הכאב היה אחר. פעם הורגש בצד שמאל, פעם בצד ימין, לעיתים עמוק יותר מבדרך כלל ולעיתים עם נקודות לבנות על השקדים (ולפעמים ללא). רופא א.א.ג. מטפל שלח אותי לעשות אולטראסאונד ושלל משטחי גרון שיצאו שליליים אך בכל זאת רשם אנטיביוטיקה בגלל הכאבים ומחמת הספק. בפעם האחרונה שניגשתי אליו לפני שלושה חודשים ביצעתי משטח גרון ביתי בעקבות כאבים והתוצאה הייתה חיובית. בעקבות כך הוא רשם לי 3 שבועות של אוגמנטין בתקווה כי כך תיפטר הבעיה אחת ולתמיד. לאחר חודשיים ללא הפרעות החלה תחושת אי נעימות לפני שבוע. הייתה אדמומיות קלה ומשטח גרון שביצעתי בקופ"ח חזר שלילי. לאחר מספר ימים החלו להופיע נקודות על השקדים, ביצעתי משטח ביתי תוך שאני מקפיד לדגום היטב מהאיזורים הנגועים ובאופן פלאי גם הוא יצא שלילי. אתמול בערב החל חום גבוה וכאבים חזקים מאוד בכל עת שאני מזיז את העיניים למעלה או לצדדים. מאחר והרופא המטפל לא מקבל בזמן הקרוב התחלתי לקחת שוב אוגמנטין (מתוך כוונה להשלים 10 ימי טיפול) רק בכדי לשרוד את הימים הקרובים. אני כבר לא יודע מה לחשוב בשלב הזה. אני מאוד מפחד מהליך כירורגי בגלל סיבוכים אפשריים ולא יודע כיצד ייתכן ששקדים מודלקים ונגועים יוציאו משטח שלילי. בנוסף, מאחר ומעולם לא חוויתי רצף של דלקות ברצוני לדעת האם יכול להיות שהחיידק התגבר והתחזק דווקא באותו שבוע במרץ בו לא טיפלתי בו מיידית ע"י אנטיביוטיקה וכעת הוא שב ומתפרץ שוב ושוב? והאם הגיוני שדלקת גרון גוררת בעקבותיה חום, כאבי עיניים וחולשה שכזאת? אשמח לכל פיסת אינפורציה ורעיון שיוכלו לפתור את הבעיה אחת ולתמיד. תודה רבה וחג שמח!

- לא בהכרח STREP ! - חיידק לא מתחזק אם לא נוטלים אנטיביוטיקה. - יתכן ויש בעיה ברקע הרפואי שלך או הדבקויות חוזרות מנשא (בן - בת זוג, ילדים) - יש צורך לברר כל הנ"ל מול רופא. אינני סבור שיש צורך בניתוח.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר