סינוסיטיס - דם מהאף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

31/08/2013 | 19:08 | מאת: יעל

שלום דר', לפני שבוע חליתי בוירוס של דרכי הנשימה, כמו שפעת. היה חום כמה ימים, כאב גרון חזק והרבה נזלת וגם קצת ליחה. המחלה התחילה בכאבי ראש עזים ביותר שעברו, ולאחר מכן בנוסף לתופעות שציינתי, גם כאבה לי האוזן. אבל אני רגילה שכואבת לי האוזן בזמן שפעת, וזה תמיד עובר לבד כשהגרון מפסיק לכאוב. הפעם כאב האוזן בא והלך לסירוגין בזמן המחלה, ואחרי שהוירוס חלף נותרתי פתאום עם כאב אוזן איום שהתפשט לכיוון הלחי, האף, העין, הראש וגם השיניים והחניכיים. רופא אף אוזן גרון אמר שזה סינוסיטיס אחרי שהסתכל לתוך הנחיריים וגם לתוך האוזן עם מיקרוסקופ. יש לי את זה רק בצד אחד של הראש. צד ימין. התחלתי טיפול בזינט (עקב רגישות לפניצילין) וזה מייד עזר לכאבים. כעת, אחרי 3 ימים של טיפול (מתוך 8) הכאבים נחלשו מאוד, האף פחות סתום ואני גם שומעת יותר טוב. אני לא יכולה לומר שזה עבר לגמרי אבל המצב יותר טוב. אבל הבעיה כרגע היא שמאתמול כל פעם שאני מקנחת את האף יוצא המון דם. לפעמים הוא צמיגי, כאילו זו נזלת, ולפעמים זה פשוט דם טרי בכמות גדולה. זה מתעתע - אני חושבת שיש לי נזלת אבל יוצא רק דם. הרופא רשם לי גם תרסיס נזוקורט אקווה פעמיים ביום. אולי זה מהתרסיס? האם זה מסוכן? מה לעשות? תודה

31/08/2013 | 20:54 | מאת: יעל

אני רק רוצה להוסיף שהדם הוא רק מנחיר אחד, בהתאם לצד שיש לי בו את הסינוסיטיס.

יש להניח שהדימום הוא בשל גירוי לרירית האף וכלי הדם בשל הסינוסיטיס. בכל מקרה יש צורך בטיפול מקומי - מי מלח ואולי משחה לאף - רצויה בדיקה לא וירטואלית.שנה טובה ובריאה!

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר