טיפול בדלקת Tonsillitis Acute Recurrent

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

30/07/2013 | 19:16 | מאת: אלונה

לד"ר אודי צינמון שלום רב מיזה כמה חודשים סובלת מדלקת בגרון שחוזרת על עצמה 4 פעמים ב5 חודשים האחרונים הטיפול שניתן ע"י רופא משפחה אנטיביוטיקה למשך בין שבוע לעשרה ימים בדר"כ מוקסיפן כשרופא המשפחה ראה שהדלקת חוזרת על עצמה הפנה לרופא אא"ג והטיפול שניתן אנטיביוטיקה שניקראת דאלאצין סי למשך עשרה ימים שלאחר מכן 3 זריקות במשך 3 חודשים של BENZANTHINE PENICILLIN (כל חודש זריקה אחת) וזה בתקווה לחסל את החיידק סופית לטענתו לפני ניתוח גרון מה חוות דעתך בעניין האם הטיפול נישמע לך סביר ויעיל לאור העובדה שאני צורכת הרבה אנטיביוטיקה בחודשים האחרונים ? תודה מראש

האם ניטלה תרבית (משטח גרון)? - קרי - האם יש הוכחה שמדובר בזיהום חיידקי. אם יש - הטיפול סביר. ממליץ וחשוב לברר את כלל המשפחה לגבי נשאות ל STREP - החיידק מחולל הדלקת - יתכן ויש הדבקה חוזרת שלך מנשא.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר