בדיקת סי טי מערות האף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

15/07/2013 | 08:44 | מאת: אילנה

מדובר בילדה בת 11 עם מימצאים הנ"ל אשר נשלחה לצילום סי טי על מנת לברר מדוע נוחרת ו/או בעלת קשיי נשימה במהלך היום בעת פעילות כגון אוכל, דיבור וכד'. נא חוות דעתך. בדיקת רופא רק בעוד חודש לצערנו. תפיחות רירית מינימאלי ת במערות לסת, יתר nערות הפנים מאווררות היטב . סטייה קלה של מחיצת האף ימינה . תפיחות רירית בקונכיות חלל האף . ניתן להבחין בהיפרטרופיה רקמה לימפתית באזור הנזו פרינקס יתכן כביטוי להיפרטרופיה אדינואידים, לקורלציה קלינית . מבנה גרמי שמור תודה רבה

ניראה שמדובר בשקד שלישי (האדנואידים) המוגדל שעושה חסימה בנתיב האויר בין האף ללוע + יחד עם טורבינות תחתונות מוגדלות באף (מבנים רגילים שאצל ביתך - לפי התאור ב CT חומים נתיב האויר האפי). חשוב!!! - בדיקת אאג פשוטה + לשלול אלרגיה ואז החלטה לניתוח פשוט.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר