דלקת גרון חוזרת ולא מוסברת.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

23/06/2013 | 20:06 | מאת: מעיין מ.

שלום רב, לפני 3 שבועות התחילה לי דלקת גרון עם שקדים נפוחים, בלוטות לימפה מוגדלות, המון תפליטים מוגלתיים שכיסו את כל השקד וללא חום. 2 משטחי גרון יצאו שלילים, אבל בצורה מוזרה הדלקת הגיבה לאנטיביוטיקה. חצי יום אחרי שהתחלתי לקחת כבר הנפיחות בשקדים והכאבים הופחתו, ואחרי יומיים הכל עבר.. אבל- 3 ימים אחרי שסיימתי את האנטיביוטיקה - הדלקת חזרה, הרבה יותר גרועה. במשך 3 ימים סבלתי כאבים עצומים וחוסר יכולת לבלוע, ואז התחלתי שוב אנטיביוטיקה (הפעם אוגמנטין) ושוב- חצי יום אחר כך כבר הרגשתי הרבה יותר טוב. (עשיתי משטח נוסף, ושוב- שלילי) עברו 10 ימים מאז, מחר אני מסיימת את האנטיביוטיקה, אין כאבים אבל בלוטות הלימפה הצוואריות עדיין קצת נפוחות ויש עוד מעט מעט סימנים על השקד (שנראים ממש כמו צלקות על השקד.) אני מאד מפחדת שאסיים את האנטיביוטיקה והדלקת תחזור בפעם השלישית. רופא המשפחה שלי אומר במפורש "אין לי מושג מה יש לך". מה עושים?..

בודקים לכיוון מחלת הנשיקה (בדיקות דם) האם המשטחים מהשקדים נעשו לפני נטילת האנטיביטיקה?

25/06/2013 | 15:42 | מאת: מעיין מ.

חליתי לפני חצי שנה במחלת הנשיקה, וירוס הEBV, בצורה מאד קשה. הייתי כמעט חודש וחצי בבית במיטה. האם יכול להיות שהפעם מדובר בCMV?.. המשטחים נעשו לפני נטילת האינטיביוטיקה. סיימתי את האנטיביוטיקה ואני ממש מפחדת שזה יחזור בפעם השלישית..

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר