תוצאות אולטראסאונד של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

10/06/2013 | 10:52 | מאת: רותי

שלום רב, לפני כשנה וחצי במסגרת בירור נוירולוגי התגלתה אצלי הגדלה בבלוטת התריס. נשלחתי לאולטראסאונד ושם התגלתה קשרית בגודל 3 ס"מ באונה השמאלית של בלוטת בתריס. ביצעתי דיקור (ביופסיה)של בלוטת התריס והיא יצאה תקינה. לפני מספר ימים במסגרת מעקב, חזרתי על האולטראסאונד והסתבר שהקשרית גדלה ב - 1 ס"מ. וכך נכתב בתוצאות: אונה שמאלית מוגדלת במידה קלה, בעלת מרקם אחיד. בתוך האונה הודגם גוש מעורב סולידי עם מספר מרכיבים ציסטיים קטנים בגודל 2.7*3.4*4.0 ס"מ אשר גדל לעומת בדיקה קודמת ותופס כמעט את כל הנפח של האונה. הרופא שביצע את האולטראסאונד אמר שיש סיכוי שאצטרך להוריד את הקשרית. שאלתי היא - האם העובדה שהקשרית גדלה צריכה להדאיג אותי? האם יש סיכוי שאצטרך לעבור ניתוח כדי לבצע ביופסיה או שאפשר שוב לחזור על הביופסיה שביצעתי בינואר 2012 (בדיקור) כדי לעמוד על מהותו של גוש זה? בתודה מראש על תשובתך.

בעקרון: יש אפשרות לחזור על הבדיקה ולעקוב אחרי מה שקורה או משתנה - אולם את זה כבר ביצעת ומצאת שיש הגדלה. המלצתי לנתח.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר