שאלה לאחר ניתוח ליישור מחיצה אפית.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

27/04/2013 | 01:37 | מאת: מילה

שלום רב ד"ר אודי צינמן. עברתי ניתוח לפני שבועיים וחצי ליישור מחיצה אפית. Nasal septoplasty + Inferior Turbinotomy בזמן האישפוז ללילה במחלקה הוצאתי את הטמפונים מהאף למרות שהאחות הפצירה בי לא לעשות זאת מפני שהטמפונים תפקידם לייצב וליישר סופית את המחיצה. בגלל שלא יכולתי לסבול את החנק והסבל הזה בתוך האף ולא יכולתי לישון בגללם היתי חייבת להוציא את הטמפונים מלאי הדם מהאף וכך עשיתי. לאחר מכן הרופא הכניס לי טמפונים חדשים. אחרי שחזרתי הביתה פעלתי כמה ימים לפי ההנחיות אשר נדרשות לאחר ניתוח כזה. לא ממש התייחסתי לרב הדברים בכובד ראש למרות שנזהרתי ועשיתי את רב עבודות הבית בעדינות ובזהירות. במיוחד לא ממש הקפדתי לעשות שטיפות עם מי מלח בתוך הנחיריים והזנחתי את זה מעט אחרי כמה שטיפות ביום למרות שלפי ההנחיות היתי צריכה לעשות שטיפות כאלה ארבע פעמים ביום.לאחר שבועיים וחצי הרגשתי תחושת לחץ בנחיר הימני איפה ששם היה סתום לי כל חיי ואז עשיתי שטיפה ויצא משם גוש דם מוקרש עם נזלת,כשהסתכלתי לתוך האף במראה בבית הבחנתי במן בליטה כזו של עצם אשר נוטה לצד ימין של הנחיר הימני ואליה צמודה חתיכת עור בצורת כונכיה מעוגלת בפנים,מה שלא הבחנתי בצד השמאלי של הנחיר,בצד השמאלי של הנחיר היה בין העור לעצם פתח ושום דבר לא בלט ולא האדים כמו בנחיר הימני. האויר יוצא ונכנס ממש טוב בנחיר השמאלי ובנחיר הימני גם אבל פחות מהנחיר השמאלי. כעת אחרי שהסברתי לכם במה מדובר,אשמח אם תועילו בטובכם לענות לי על השאלות אשר מטרידות את שלוותי. א.אחי גם עבר ניתוח דומה לפני הרבה שנים וניתח אותו ד"ר נועם פרט מה שלי לא רצה לעשות אבל זה לא העניין,העניין הוא שאחי זכר שהיו לו טמפונים בתוך האף לאחר הניתוח בערך לתקופה של שבוע או שבועיים,לא זכור לו אם עשה שטיפות עם מי מלח כמו שהמליצו לי ויכול להיות שכן עשה ואז החדיר שוב את הטמפונים. השאלה שלי כעת היא כזו,אם לאחי לאחר ישור מחיצה היו טמפונים באף לתקופה של שבוע או יותר,האם גם לי לפי המונח הרפואי שציינתי לכם פה לפני היו צריכים להיות מוחדרים טמפונים עד שהמחיצה נראת כבר מעוצב במקומה וישרה? ב.מה קורה עם החוט אחרי שתופרים את המחיצה? הרופא שניתח אותי אמר לי שהחוט יבלע בתוך העור. והשאלה שלי האם זה אכן כך או שהוא צריך להוציא לי את החוט הזה? אני מפחדת כרגע שהמחיצה שלי לא ממש ישרה כעת בגלל מה שציינתי לכם לפני. האם יש לי סיבה לדאגה או שהכל בסדר והכל יסתדר והתיישר בסופו של דבר אחרי תקופה? ועוד דבר ששחכתי לציין זה שגם האוזן הימנית נסתמה לי מעט,אני מרגישה בה תחושת אי נוחת,לחץ,אולי זה נובע מהנחיר הימני שבו יש בליטה ונראה מוזר מהנחיר השמאלי שנראה טוב.(קטונתי מלהבין במונחים רפואיים,אבל העין יכולה להבחין מה ישר ומה לא ואיפה יש חסימה ואיפה לא,האם זה נורמלי שנחיר אחד יהיה צמוד בו העור לדפנת העצם או המחיצה ובנחיר השני הכל ישר ויש מעבר אויר ושום דבר לא נצמד לדפנת העצם או המחיצה?) תודה לכל הרופאים מראש וסליחה אם זה היה ארוך. מילה.

בקצרה - גשי לרופא המנתח - נישמע שבעצם אין כל בעיה...

27/04/2013 | 11:37 | מאת: מילה

חחחח אגש ביום ראשון,עד אז אני דואגת חחח תודה שאמרת שאין כל בעיה.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר