בדיקת שמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

18/04/2013 | 16:56 | מאת: תמי

בבדיקת שמיעה שעשיתי תוצאותיה היו: שמיעה בגדר הנורמה. ירידה קלה בתדר 8KH ו- 6kh בשתי האוזניים. יש תגובות שמעידות על צפצופים באוזניים. 1. מה זה התדר המצויין? מה זה אומר ? מה בדיוק לא אשמע בתדר כזה? האם לפי התוצאות האלה יכולה להיות ירידה נוספת בשמיעה, האם יש לזה טיפול מניעה להמשך ירידה בשמיעה וטיפול למה שכבר נגרם? האם בכלל צריך לטפל בדבר כזה כי אולי זה משהו קל שלא מצריך התייחסות? 2. אילו תגובות במהלך בדיקת שמיעה יכלו להעיד על צפצופים באוזניים? לא זכור לי שעשיתי משהו יוצא דופן משאר הבדיקה, האם בכלל ניתן לדעת לפי בדיקת שמיעה שיש לי צפצופים באוזניים?

ליקוי שמיעה בתדרים אלו שכיחים יחסית בגיל בגרות ובחשיפה לרעש. הביטוי ללקות זו לעיתים הוא בציפצופים באוזניים.

21/04/2013 | 06:32 | מאת: תמי

אני הרבה הרבה אחרי גיל הבגרות ואני לא נחשפת לרעש חוץ מאשר מידי פעם כשאני מאזינה לרדיו באוזניות אבל לא בפול ווליום. מה למשל אני לא אשמע בליקוי שמיעה בתדרים אלו? האם יכולה להיות ירידה נוספת במידה ולא אהיה חשופה לרעש? והאם יש לזה טיפול? והאם בכלל זה מצריך התייחסות ואני צריכה ללכת עם תוצאות כאלה לרופא אף אוזן גרון? (עשיתי את הבדיקה ללא הפניית רופא).

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר