הפרעות באכילה לאחר ניתוח כריתת גרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

29/03/2013 | 10:54 | מאת: jhon

שלום ,אני כשנה וחצי לאחר ניתוח כריתת גרון ,עקב סרטן ,במשך תקופה ארוכה אכלתי דרך פג,עד לפני חצי שנה ,מאז אני יכול לאכול רק אוכל טחון בבלנדר ,לטענת הרופאים המטפלים ,זה מסוכן מדי לעשות הרחבה ,מאחר שקבלתי גם כימו והקרנות במרץ 2012.האם יש דרך להרחיב את החלק המושתל ,כיום כדור לפיטור לא עובר בקנה .

שאלה חשובה! בשל הניתוח והקרינה יש נוקשות של הרקמות - כולל הושט והלוע המשוחזר. מי שמכיר אותך - ואת האזור המנותח הם הצוות שניתח אותך! בעקרון - ובאופן תאורטי - ניתן לעזור במספר דרכים - ניתוחים והרחבות פסיביות. ממליץ מאוד! - לתשאל את המטפלים בך!

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר