צלילה שהסתבכה לסינוסיטיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

20/03/2013 | 11:38 | מאת: ניר

שלום, אני בתאילנד, בתאריך 6.3 עשיתי צלילה (מיני רבות, כחלק מקורס). כשעליתי מעל פני המים ירד לי דם מהאף והחל כאב ראש. (כנראה הייתי מצונן) יום למחרת הכאב ראש כבר היה בלתי נסבל, אז הלכתי לבית מרקחת וקבלתי כדור שהוא שילוב של אנטי היסטמין ומשכח כאבים: pseudoedphedine paracetamol. לקחתי אותו כל 6 שעות והכאבים נמשכו. אחרי יום נוסף הלכתי לרופאה, היא אמרה שיש לי sinus squeez ונתנה לי postman 500 ו sulidine לקחת את שניהם 3 פעמים ביום. ובקשה שאחזור לביקורת אחרי יומים. מהכדור הראשון נפסקו הכאבים. אחרי יומיים הלכתי לביקורת אצל רופא צלילה, הוא אמר שיש לי סינוסיטיס והחליף לי את הכדורים ל Celebrex 400mg ו zensil, הוא נתן לי אותם למשך 4 ימים. את ה Celebrex הפסקתי לאחר יום מכיוון שהוא גרם לי לפריחה. אחרי שסיימתי את ה zensil החלה לי נזלת רבה. כיום ב 20.3, אני 5 ימים בלי כדורים, יש לי נזלת ירוקה, ליחה ירוקה, סינוסיטיס בגתת הלחי השמאלית (לא היו לי שם כאבים קודם) שמתבטא בכאבים בעין, מתחת לעין ובשריר הלסת השמאלי. מהנחיר הימני יוצאת לי נזלת חומה (כנראה מעורבת עם דם). זה קיים כבר 3 ימים. הלכתי לרופא אחר, הוא נתן לי rothricine 300 mg, שזה roxithromycin - אחד ביום לשבוע Fenafex 180mg - fexofenadine - 2 ביום לחמישה ימים שאלה ראשונה: הבנתי שעדיף לא לקחת אנטי היסטמינים ליותר מ 4 ימים כדי שהאף לא יתמכר, בסבב הראשון לקחתי במשך שבוע סביר שנגרם לי נזק? שאלה שניה: האם לקחת את הכדורים שהרפא האחרון נתן לי למשך שבוע? (שוב פעם, אנטי היסטמין להרבה זמן) כל הערה / עצה מעבר לשאלות שלי תתקבל בברכה.

אין בעיה עם אנטיהסטמינים תזליץ מי מלח לאף - חצי כפית מלח בישול רגיל בכוס מים - 3 טיפות לכל נחיר - כ 3 פעמים ביום. מטרה לנקות ת האף שמשמש כנקז לסינוסים אנטיביוטיקה - רעיון טוב! - לפחות לעוד 4 ימים לא לצלול ב3 שבועות הקרובים!

23/03/2013 | 05:24 | מאת: ניר

אני מקווה שאין בעייה גם עם מלח שולחן :)

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר