בלוטות נפוחות בצוואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

08/03/2013 | 13:49 | מאת: אבא

שלום רב, לבני בן ה-3.5 התנפחו מספר בלוטות בצוואר מאחורה וכן ליד האוזן לפני כשבועיים. הבלוטות קשות ולא רגישות. בבדיקת דם נמצא CRP של מעל 8. משטח גרון חיובי לסטרפטוקוקוס A. באולטראסאונד רקמות, נמצאו קשרי לימפה מוגדלים של עד 2.5 ס"מ, עם ליבה שומנית ווסקורליזציה מרכזית ערה, שמתאים לקשרי לימפה תגובתיים. מצד אחד אני מבין שהחיידק הוא ההסבר לנפיחות ול CRP הגבוה. מצד שני, הבלוטות מאוד גדולות. האם יש סיבה לדאגה?

שאלה שיגרתית וחוזרת - ממליץ פניה וברור רופא ילדים מטפל. בדרך כלל סיבות פשוטות !

10/03/2013 | 13:55 | מאת: אבא

ד"ר צינמון, תודה רבה על תשובתך המהירה. ברשותך, ומאחר שאנחנו לא רגועים, אני מבקש לשאול אותך עוד מספר שאלות: 1. עד כמה נפוץ (או מסוכן) מצב שבו הבלוטות שמתנפחות אחרי סטרפטוקוקוס הן קשות ולא רגישות (ובגודל כזה)? 2. כמה זמן נחשב לסביר שהבלוטות לא יקטנו? כלומר, אחרי כמה זמן שאין שינוי צריך להתחיל ולדאוג? סליחה ותודה רבה

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר