טינטון קבוע ורצוף במשך 4 חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

06/03/2013 | 14:33 | מאת: אסף

לפני כ-4 חודשים כתוצאה מסיבוך של כאב גרון ושפעת התגלתה אצלי דלקת באוזן ימין האוזן נאטמה והחל טינטון באוזן טופלתי 10 ימים במוקסיויט ללא כל שיפור גם לאחר דיקור עור התוף ושאיבת המוגלה לא הייתה כל הטבה בבדיקת שמיעה ירידה מעורבת בדיבור דו"צ בינוני גם בתדר 6000 הרץ לא טופלתי בסטרואידים, לאחר כשלושה שבועות מתחילת הדלקת האוזן נפתחה אך נותר טינטון חזק כמו זבוב בראש שפחת לאחר כחודש, בבדיקת שמיעה אחרונה לפני כחודשיים השמיעה בתדרי הדיבור חזרה וקיימת ירידה בינונית דו"צ אסימטרית בתדרים הגבוהים MRI וברה תקינים,אני בן 37 השאלה שמטרידה אותי האם יש סיכוי גבוה כי הטינטון יחלוף גם במידה ומדובר בליקוי השמיעה שלא ידעתי על קיומו עד שהופיעה הדלקת והאם כדאי להמתין בשלב זה בלי להתחיל בטיפול של TRT? תודה מראש על תשובתך.

הטינטון הינו ביוטי של פגיעה לא הפיכה בשמיעה. ישנם טיפולים רבים שיכולים להפחית את מידת הטירדה הקשורה בטינטון

10/03/2013 | 08:46 | מאת: ירון

גם בטווח של חצי שנה עם ירידה בינונית דו"צ בתדרים הגבוהים בדיקות ברה וMRI תקינים?

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר