בלוטת לימפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

04/03/2013 | 16:14 | מאת: אמא מודאגת

הבן שלי בן 17.5 לפני שבוע הרגיש נפיחות בצוואר ,ערכנו בדיקות דם שהראו שהכל בסדר פרט ל c.r.p. שעמד על 1.65 וש"ד שעמדה על 30 ,להמשך בירור נשלחנו לu.s וזו התשובה,הגוש מתבטא כבלוטת לימפה היפואקוגנית 27x15 מ"מ,עם זרימה לא ספציפית ,כמו כן בשני צידי הגוש אך בעיקר בשמאל בלוטות דומות 18x11מ"מ, 8x7 מ"מ, 3 מ"מ. לציין שאין בלוטות לימפה מוגדלות בתחנות האחרונות של הצוואר,כמו כן בלוטת התריס בגודל ומרקם תקינים בכל חלקיה ללא קשרית . שאלתי היא מה לדעתך אפשר להבין שיש לבן שלי? אני נורא מודאגת שזה לא חס וחלילה משהו מסוכן,בבקשה עזור לי להבין.

ישנן אפשרויות רבות החל מבלוטות תגובתיות לדלקת - כמו מחלת הנשיקה וכו' ממליץ בדיקת רופא מטפל ואבחנה.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר