נזק לושט כתוצאה מבליעת כדורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

06/02/2013 | 13:27 | מאת: שיר

ד"ר שלום, אני בת 28, במשך שנים נסיתי ללמוד לבלוע כדורים גדולים ולא הצלחתי. כרגע אני חייבת לנטול ויטמינים (כדורים גדולים). כבר שלושה ימים שאני מתאמנת על בליעה, לפעמים יש הצלחות ולפעמים יש כשלונות. כשיש הצלחות יוצא לי לפצוע את הושט מעט, לא תמיד הכדור עובר חלק בתחילת הושט. האם בכל זאת אני יכולה להמשיך באימונים, ואני לא גורמת נזק לושט? יש לציין שבגיל 22 הבחינו שיש לי ריפלוקס. אשמח לקבל עזרה

אין לי נסיון או מידע לאימונים שכאלו. לרוב הבוגרים לא צריכה להיות כל בעיה תפקודית לבלוע כדורי ויטאמינים. באם יש קושי והוא קיים גם למזון וכו - רצויה בדיקת גסטרואנטרולוג.

10/02/2013 | 11:09 | מאת: שיר

אני מצליחה לבלוע כדורים, אך רק כדורים קטנים.(למשל: אמפרודקס) אבל כדורים בגודל של ויטמנים אני נכשלת. יש שיטה כלשהי לפתור את הבעיה הזו , כי אני כבר צריכה להתחיל את הטיפול?

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר