ניתוח מחיצת האף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

06/01/2013 | 19:49 | מאת: ירון

שלום ברצוני לשאול בבקשה כמה שאלות לגבי הניתוח. 1. מה השיטה הכי פחות טראומטית לניתוח שכזה ? 2. איזו הרדמה נדרשת ? 3. כמה זמן החלמה עד שאפשר לנשום דרך האף ? 4. האם למחיצה יש נטיה לחזור לסורה או שהניתוח מתקן את הסטיה לתמיד ? 5. האם ישנה אפשרות ללא טמפונים ? (שמעתי שיש שיטה עם פלסטיק שתופרים למחיצה במקום טמפונים) והאם בשונה מטמפונים זה מאפשר נשימה מיד בסיום הניתוח ? 6. מה הייתרונות של טמפונים מתכלים לעומת רגילים, ומה החסרונות ? 7. הבנתי שיש אופציה לצינורית פלסטיק שתאפשר מעבר אוויר. לכאורה זה נשמע פנטסטי, האם זה כך ? והאם כל השיטות דלעיל נעשות בכל הבתי חולים ובמסגרת רפואה ציבורית ? אודה לך מאוד על מענה בנושא (אני מוטרד מהניתוח, וכן מהעובדה שלאחר ניתוח יש אטימה מלאה)

ממליץ להתיעץ עם הרופא המנתח -אין בכוונתי לדון בעריכות בענינך. בעקרון עשית ברור כניראה ויש בו מספר חוסר הבנות בעקר בין ניתוח המחיצה עצמה ולטורבינות. הטמפונים השונים מתימרים לעשות את ההבדל - לא ממש כך. בעקרון - ניתוח פשוט ובאינדקציה הנכונה מאוד עוזר! בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר