רירית מודלקת ומדממת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

06/01/2013 | 13:57 | מאת: דוד

שלום סובל כבר שנים מבעיות באף, נזלת, הפרשות, ומדי פעם דימומים. יש לי סטיית מחיצה (אך לדברי רופא מומחה היא לא זו שמפריעה למעבר האוויר), וקונכיות שמתנפחות בחלק מהיום, ובעיקר בשכיבה. השתמשתי קבוע בתרסיס סטרואידי, אך לא עזר לגמרי. מאחר וההפרשות נמשכות והרירית מודלקת ופריכה ויש דימומים, הרופא המליץ להפסיק כל טיפול באף למשך חודש, ולאחר מכן במידה ונמשך לשקול ביופסיה. האם סטיית מחיצה שלא בהכרח הגורם הישיר להפרעה במעבר האוויר (אם למשל אשתמש באוטריווין זה יפתח את האף, מה שלכאורה מעיד שהבעיה היא בקונכיות), יכולה לגרום לתופעות דלעיל או שאין קשר ? איך מבצעים ביופסיה ? והאם הרדמה מקומית ? ומה יכולים לגלות בביופסיה שיכול לעזור ? תודה

הסברו של הרופא במילים אחרות - יש בעיה ברירית - ככל הניראה בשל שימוש מופרז בטיפות וגרימת נזק - במידה ושיפור בהפסקת הטיפות - מצויין - במידה ואין שיפור מתחייבת ביופסיה לזהות/לשלול ממצא אחר.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר