בדיקת BERA לתינוק בן שנה וחודש

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

24/12/2012 | 13:01 | מאת: שני

שלום, בני בן שנה וחודש נמצא במעקב בדיקות BERA מאחר ונדבק הדבקה עוברית ב- CMV בעת ההריון (נדבק בשבוע 24 לערך). כל בדיקות ה- US בהריון כולל הסקירות המכוונות היו תקינות, כולל בדיקת סינון לאחר הלידה. עקב ההדבקה, לאחר הלידה בני עבר סדרת בדיקות BERA מיד לאחר הלידה, בגיל חודשיים ובגיל חצי שנה. כולן היו תקינות לחלוטין ללא שום ממצא. כעת, לפני כשבועיים, בבדיקת BERA הרביעית, הופיעה התוצאה הבאה: ליקוי חד צדדי בשמאל עם מעורבות קלה של הפרעה באוזן התיכונה. ולסיכום: שמאל 30 DB. מה זה אומר? קשור ל- CMV? אני מאד מודאגת. עד עכשיו הכל היה תקין לגמרי. ניתן לטפל תרופתית והשמיעה תחזור לתקינותה המלאה? בבקשה תרגיע אותי... תודה, שני

ה BERA יכול להיות על רקע של נוזל באוזן בשל דלקת האם האוזניים ניבדקו לפני ה BERA ??

25/12/2012 | 17:13 | מאת: שני

תודה רבה על התגובה. למיטב זכרוני האזניים לא נבדקו לפני ה-BERA, אך שבוע לאחר בדיקת הBERA הופיע חום 40.5 ואובחנה התחלת דלקת ריאות וניתן טיפול אנטיביוטי בממוקסיפן לשבוע... האם יכול להיות קשור ל- BERA? האם אני יכולה להיות רגועה למרות תוצאות הבדיקה?

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר