תחושת שריפה בשני השדיים

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

16/06/2014 | 07:49 | מאת: הילה

שלום רב, אני 7 שבועות אחרי לידה , מניקה הנקה מלאה . לפני כשבועיים טופלתי באנטיביוטיקה 3 ימים בעקבות דלקת בשד. לאחר יומיים של נטילת האנטיביוטיקה נעלמו תסמיני הדלקת ( אודם מקומי וכאב) הדלקת הייתה רק בשד שמאל. לאחר שבוע מסיום נטילת האנטיביוטיקה התחלתי להרגיש תחושת שריפה פנימית בשני השדיים ובבית השחי. התחושה קיימת כל הזמן, אין לי כאב בזמן הנקה. אין לי שום תסמין חיצוני על הפטמה. כמו כן לא נראה שלבן שלי יש כתמים לבנים על הלשון ובחיך. במקביל יש לי קצת תחושה של שריפה קלה מאוד בנרתיק. האם יכול להיות שמדובר בפטריה בשד?למרות שזה לא בדיוק עונה על התסמינים... לא לקחתי פרוביוטיקה לאחר האנטיביוטיקה. האם רופא הנשים יוכל לאבחן זאת בוודאות? האם לפנות ליועצת הנקה לשם אבחון? תודה רבה מראש

שלום הילה על פי מה שאת מספרת , אני מציעה לך לפנות ליועצת הנקה. 1. כדי לראות כיצד היא נצמדת לשד , ואם היא מרוקנת את השד . אחד הסיבות לדלקת בשד, זה שהשד לא מיתרוקן . 2. יש לבדוק אם יש לה סדקים הפטמה , לעיתים הסדקים כל כך קטנים , הם נותנים תחושה של שרפה . לכן עדיף לפנות ליועצת הנקה היא תאבחן אם זה פיטריה או סדקים בפטמה . 3. לגבי התחושות בנרתיק לפנות לרופא נשים. בברכה עפרה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה