תינוקת בת שבועיים שלא יורדת מהיד וחשש למעט מדי חלב

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

13/06/2014 | 21:26 | מאת: יעלה ברוך

שלום, ביתי בת השבועיים ויומיים לא מוכנה לרדת לי מהידיים בארבעת הימים האחרונים. ביומיים הראשונים הנחתי שמדובר בקפיצת גדילה, אך אם עד כה היא היתה יונקת בשעות קבועות יחסית וישנה בין ההנקות - הרי שבימים האחרונים היא לא מוכנה לישון כמעט כלל, המקסימום זה תוך כדי הנקה או שהיא פשוט נרדמת עלי ובשניה שאני מנסה להעביר אותה למיטה/עגלה - היא צורחת ושוב נרגעת רק ביניקה. אני מיואשת. בנוסף ניסיתי לשאוב חלב כדי שבן הזוג שלי יוכל לסייע לי, אך נדהמתי לגלות שהכמות שהצלחתי לשאוב היתה קטנה מאוד (בערך 10 מ"ל). אני מתחילה לחשוש שאין לי מספיק חלב, היציאות שלה בסדר, אבל היא לפי טיפת חלב היא שוקלת מעט מדי. אני מאוד מוטרדת, מאוד לא רוצה לעבור לתחליפים או לשלב תחליפים, אבל אני חוששת מכל המצב הזה שהיא רק עלי בימים האחרונים ולא אוכלת כראוי, ומהעובדה ששאבתי כה מעט. אשמח לכל עזרה :(

שלום יעל מציעה לך , לא להיות לחוצה , רוגע ושלווה חשובים מאוד להנקה . לשאלתך : 1. אני מציעה לך לפני כל הנקה , להוריד לילדה את הבגדים ,זה ישמור עליה ערנית בזמן ההאכלה. ניהול ההנקה הוא: שד ראשון להניק ללא בגדים , לאחר שסיימה צד אחד להלביש ולהציע צד שני. יש לזכור שחום מרדים תינוקות. חום גוף האם הוא 37 מעלות , התינוק לבוש עם בגדים ארוכים ,כשהוא נצמד ויונק החום גורם לו להרדם עוד לפני שינק ארוחה שלמה . 2. יש לבדוק שהתינוקת פותחת פה גדול , אוחזת בהילה ויונקת ,בטן התינוקת במקבילה לגוף האם . בתנוחה זו היא מרוקנת ביעילות את השד , וגורמת לגירוי השד ליצור חלב , על פי הצע וביקוש. 3. אם עדיין את לא מסתדרת חשוב להגיע ליועצת הנקה ,כל הקופות נותנות את השרות. בברכה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה