הנקה ועישון

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

12/06/2014 | 19:40 | מאת: טוטו

שלום, בני בן 4 חודשים וחצי, אוכל חלב אם שאוב בבקבוק מיום שנולד. לאחרונה חזרתי לעשן סיגריה- שתיים ביום (רחוק מהשאיבה ואחרי שנרדם). אני חשה כי החלב הולך ואוזל למרות שעד היום היו לי כמויות מכובדות והצלחתי אף להקפיא המון! האם יש קשר מוכח בין עישון וירידה בחלב או שזו רק תחושה שלי? תודה

שלום טוט לעישון ישנה השפעה קלה על הפרולקטין , אך הוא אינו יכול לגרום לירידה משמעותית ביצור החלב . מה שיכול להוריד את יצור החלב חוא שאין גורוי להילה של השד . שאיבות בילבד מקטינות יצור לחלב , כיוון שאינה גורמת לגירוי ההילה ששם נמצאים מערכת העצבים הגורמת לגיריו המוח , וליצור חלב. לכן אני מציעה לאחר כל שאיבה לבצע ידנית עיסוי ידני להילה , או סחיטת חלב של חלב . בברכה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה