שאלות בנוגע לשימוש בתחליפי חלב

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

31/03/2014 | 13:59 | מאת: אופיר

שלום רב, אני אבא גאה ומאושר לתינוק מקסים בן שלושה וחצי חודשים אשר נכון לעכשיו יונק באופן בלעדי דרך שדי אמו ו/או חלב אם מבקבוק. ברשותך, מס' שאלות בנוגע להנקתו: 1. אנחנו מנסים לאחרונה להתחיל להרגיל אותו לאכול תחליפי חלב מדי פעם, כיצד היית ממליצה לעשות זאת? באיזו הדרגתיות? באיזו כמות? (האם למשל לתת לו בתור התחלה מנה חלקית של תחליף ולהשלים את הארוחה עם חלב אם?) * חשוב לציין כי בעבר ניסינו לתת לו מטרנה, בשתי פעמים נפרדות, בכמות של חצי ארוחה (עם השלמה של חלב אם), אך הוא הקיא את שתיהן. האם לנסות יצרן אחר? אנחנו פשוט לא רוצים לקבוע מראש שזו אלרגיה לתחליפי חלב על כל המשתמע מכך... 2. באיזו טמפ' אמור להיות התחליף בו נשתמש? טמפ' החדר או חמים יותר? (הרי החלב שיוצא מהאם הוא חמים בהתאמה לגופה שלה) 3. לגבי גודל פטמת הבקבוק בהנקתו: האם היית ממליצה להתאים את גודל פיטמת הבקבוק לגילו כפי שמצוין על האריזה? קראתי בזמנו כי כדאי, בתינוקות יונקי חלב אם, להשתמש דווקא תמיד בפיטמה המינימלית עם חור אחד המדמה את פטמת האם ואת המאמץ הכרוך ביניקה... בתודה ובהערכה (וסליחה על ה"חפירה"), אופיר.

שלום אופיר. ראשית חשוב לי ליידע אותך שהמלצת אירגון הבריאות העולמי ומשרד הבריאות היא הנקה/ מתן חלב אם שאוב בלעדית עד גיל 6 ח' והמשך הנקה בתוספת מזונות משלימים עד גיל שנה (ואילך). 1. על כן המלצתי להמשיך הנקות + שאיבות ומתן חלב אם בבקבוק. במידה ובכל זאת תרצו לשלב תמ"ל,המלצתי להוסיף כמות קטנה של תמ"ל כ-60 מ"ל ולבודד אותה מארוחת ההנקה ע"מ שנוכל לראות את התגובה לתמ"ל. וכך נוכל לדעת אם אכן יש רגישות.מומלץ לבצע זאת בשעות היום ולא לפני השינה. הסיבה לכך היא שבמידה ואכן יש אלרגיה ניתן יהיה לפנות לגורם רפואי. לגבי ההקאות, אין צורך להחליף יצרן כיוון שכולן הן על בסיס חלב פרה. 2. תחליף החלב צריך להנתן בטמפ' החדר: פושרת. 3.מומלץ פיטמה מס' 1 כל עוד התינוק יונק. בברכה וחג שמח, עפרה.

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה