כניסה למסגרת והנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

27/03/2014 | 08:13 | מאת: שרון

הקטנה בת חצי שנה (4 חודשים ושלושה שבועות מתוקן. יונקת מלא ואפילו סרבנית של בקבוק ולא משנה תכולתן .יש לציין שבחודש וחצי ראשונים לחייה אכלה חלב שאוב בבקבוק כיון שלא היה לה עדיין רפלקס יניקה). הכנסתי לפני יומיים למסגרת כיון שאני חוזרת לעבוד בעוד 6 ימים. שאלתי היא האם תפחת כמות החלב כיון שאיני מתכוונת לשאוב? היא במסגרת משמונה עד ארבע. אני מעוניינת להמשיך בהנקות בזמן שהיא איתי. שאלה נוספת וקריטית אף יותר: היא מתעוררת המון בלילות (כל שעתיים-שעתיים וחצי) ומכיון שאינה נוטלת מוצץ רק ציצי מרגיע אותה. אני חושבת שההנקה כבר לא מספקת לה. יש מצב? מה עושים כדי לפתוח פערים? אני מעוניינת לישון קצת....

שלום שרון לשאלתך 1. כמות יצור החלב מותאמת לצרכים של התנוק , גם אם הוא יונק רק בבוקר ובשעות הערב , בשעות שהתינוק אינו יונק השד ייצר פחות חלב . על פי היצע וביקוש . 2. בדרך כלל , כאשר אנו חוזרות לעבודה , ובשעות אלו היינו מניקה יתכן ותצתרכי לשאוב כדי למנוע גודש , לכן את אמורה להיות מוכנה לכך . 3. כאשר אנו חוזרות מהעבודה ואנו לחוצות , זה יכול להוביל לירידה ביצור חלב .עצם הלחץ . 4 .לכן יש משמעות חשובה להנקה , כשאת חוזרת מהעבודה ,להניק אותה במסגרת שהיא נמצאת ובהמשך היום בבית . השד ייצר את כמות החלב שהיא זקוקה לו . 5. תינוקות יונקים, במיוחד הם ירצו להשלים שעות אמא,לכן יתעוררו מספר פעמים בלילה .לכן מהרגע שאתן נפגשות לאחר העבודה , המון חיבוקים והנקות על פי הצורך . בהמשך היא תתרגל ותתחיל לישון טוב יותר. 6. בנושא ההתעוררויות הליליות , השאלה כיצד היא נרדמת בתחילת הלילה , ואם יש טקס שינה .

02/04/2014 | 19:49 | מאת: שרון

אכן יש שגרה ככל שאפשר. אמבטיה, הנקה ושינה. בינתיים הכל משובש כי הקטנה עם דלקת ריאות. אני כבר לא רואה מרוב עייפות וחזרתי היום לעבודה. כשחזרתי אכן שאבתי כי הייתי גדושה וכעבור שעתיים ווחצי הנקתי את הקטנה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה