הפחתה בייצור חלב

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

16/03/2014 | 11:08 | מאת: שרון

שלום רב, אחותי שבועיים לאחר לידה ראשונה. למחרת הלידה היא החלה להניק ומאז ממשיכה בהנקות. עקב סירוב של התינוקת בחלק מהארוחות להנקות (מסובבת את הראש מהשד, סוגרת פה בחוזקה ועוד) אחותי נותנת לה באותן ארוחות חלב שאוב. עד לפני כ- 4 ימים היא שאבה 40-60 מ"ל בכל שאיבה, מכל צד, אך בארבעת הימים האחרונים החלה הפחתה הדרגתית בכמות החלב הנשאבת עד לכ- 10-20 מ"ל ביממה. יש לציין שהיא משתמשת במשאבה חשמלית של מדלה ואינה משתמשת בפטמת סיליקון. כמו כן- כאשר התינוקת מתחברת לשד היא עושה זאת היטב. מאחר ואני עצמי גם יועצת הנקה מוסמכת, הצעתי לה להמשיך עם הנקות+שאיבות/סחיטות ידניות ובמקביל לתת בינתיים תמ"ל ובנוסף לפנות ליועצת הנקה שתראה אותה ואת התינוקת לשם הערכה. אשמח מאוד לשמוע מה דעתכן והאם יש לכן הצעות נוספות.

שלום שרון יש לבדוק מדוע היא סוגרת את הפה ומסרבת להתחבר לשד בחלק מהארוחות. יתכן שיש שינוי הריח , היה מקרה שתינוק סרב לינוק בזמן מסויים ,התברר שבאותו זמן האם אכלה שום , את הריח של השום הוא לא אהב . דבר נוסף באותם ארוחות אני ממליצה להוריד לה את הבגדים , יתכן וחם לה . ידוע היום בספרות ששאיבות ע"י משאבות חלב מקטינות יצור חלב, לכן יש לבצע סחיטות ידניות. הכמות הנישאבת ע"י משאבה היא לא מרוקנת את השד , כשהתינוק יונק הוא יונק הרבה יותר ממה שהמשאבה הוציאה . מספר שאלות האם ישנה ירידה במשקל של התינוק לכן הצעת לה להוסף תמ"ל ? מה מספר היציאות וציבעם (מינימום 3 ביום וציבעם חרדל )? האם יש מספיק טיטולים עם שתן ( מינימום 6 טיטולים )?

19/03/2014 | 11:40 | מאת: שרון

שלום עופרה, תודה על תשובתך. היא ניסתה להפשיט את התינוקת וזה לא עזר. התינוקת פשוט סירבה. כמו כן, למיטב ידיעתי לא היה שינוי בתפריט ולא נעשה שימוש בקרם גוף או בושם באיזור השדיים. לגבי התמ"ל- לא הייתה ירידה במשקל, אך התינוקת פשוט לא אכלה, ולא היה מדובר בארוחה-שתיים שהיא פיספסה. אם אחותי לא הייתה נותנת לה תחליף אלא "זורמת" איתה, היא הייתה אוכלת 3-4 ארוחות ביממה, ואני מזכירה שמדובר בתינוקת שהיום היא בת שבועיים וחצי. לגבי השאיבות- ההמלצה הייתה לשאוב במקום ארוחות שהתינוקת לא ינקה כיוון שהיא הייתה צריכה לאכול ועדיף כמובן חלב אם שאוב על פני תמ"ל. ברור שמשאבה אינה יעילה כמו יניקת תינוק, אך עדיין- מדובר בהפחתה חדה מאוד בכמות החלב ובנוסף, גם אם התינוקת לא תינק ולא ייעשו ריקון כלשהו וגירוי מספיק לשד- תהייה הפחתה בייצור החלב. לגבי הסחיטות- היא ניסתה גם, אבל לא הייתה יציאת חלב בכמות מספקת והדבר, יחד עם "לילות לבנים" פשוט עייף אותה. לגבי טיטולים- היא נתנה שתן בכמות מספיקה אך יציאות לא ניתנו על בסיס יומיומי.

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה