שאלות בנוגע להנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

24/02/2014 | 17:38 | מאת: שני

היי ילדתי את ביתי הבכורה לפני שבוע וחצי ואני מאוד חדשה בתחום :-) רציתי לדעת שני דברים: 1. אם אני מאובחנת כחולת סכרת וערכי הסוכר שלי עולים זה משפיע על החלב שהקטנה שלי מקבלת או שזה לא מגיע אליה בהנקה? 2. אני שומעת כל הזמן תשובות שונות לגבי מזון שניתן או אסור לאכול בתקופת ההנקה. רציתי לדעת האם מותר לאכול: בשר מדיום , ביצים רכות, מיונז, גבינות לא מפוסטרות.. בקיצור כל מה שהיה אסור לאכול בזמן ההריון. תודה רבה רבה מראש והמשך יום מקסים שני

שלום שני 1. בדרך כלל חלב אם בשל הוא מתוק , הסוכרת יכולה להשפיע בעיקר על כמות היצור . כדאי להיות בקשר עם יועצת הנקה שתבחן זאת . אפשר ורצוי להניק גם אם את חולת סוכרת. 2. בקשר לתזונה . אפשר לאכול מגוון רב של מזונות בהנקה. המאכלים שציינת לא מומלצים לכלל האוכלוסיה בגין חיידקים הצומחים בהם במיוחד אם הם לא מפוסטרים , ולא מאוחסנים בצורה נאותה .

06/03/2014 | 11:25 | מאת: שני

עפרה שלום, קודם כל תודה רבה על התשובה :-) רציתי חידוד קל בהמשך לשאלה השניה שלי בנוגע לעובדה האם מותר לאכול: בשר מדיום , ביצים רכות, מיונז, גבינות לא מפוסטרות ועוד בזמן הנקה. רשמת לי שזה לא מומלץ לכלל האוכלוסיה בגלל חיידקים אבל רציתי לדעת האם זה מסוכן יותר לתינוק שיונק או שאין קשר בין ההנקה למאכלים הללו וזה בעצם מסוכן רק למי שאוכל, כלומר אני. תודה רבה רבה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה