לא בטוחה בחלב שלי...

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

23/02/2014 | 13:53 | מאת: ליהי

שלום אני מניקה כבר שלושה חודשים ולוקחת חלב רב של רפאל ושותה חליטת סרפד כדי לעודד ייצור חלב שכנראה לא בא לי הכי בטבעיות בהתחלה. זו לידה שנייה. את הראשון לא הנקתי ופה עשיתי מאמץ. הענין הוא שאין סדר יום והיא יחסית נרדמת הרבה על הציצי ומנשנשת תוך כדי. יש עלייה במשקל סה"כ. כשניסיתי להפסיק תוספים כנראה פחת החלב והשלמתי סימילאק. כרגע קשה לי לבטוח בחלב שלי שתזונה עיקרית כי הוא מיוצר בעידוד תוספים. הקטנה לא רוצה בקבוק אז זו גם בעייה. איך אני יודעת שהיא מקבלת כל מה שהיא צריכה מהחלב שלי שמיוצר בעידוד תוספים. אני לא רגועה.

שלום ליהי לשאלתך, אני מבינה שהיא נרדמת בזמן ההנקה , יש לבדוק אם חם לה מאוד , ועד כמה היא לבושה , לעיתים התינוקות לבושים בבגדים חמים , ובנוסף החדר מחומם ,ואנו מפיצות חום מיגופנו, וזה מעודד אותם להרדם. לכן יש לגרום לסביבה נוחה ולא חמה מידי, לבדוק אם היא מזיעה בזמן היניקה , יש להוריד לה בגדים .כך שתהיה ערנית יותר בזמן ההנקה . בקשר ליצור חלב , בשלב זה היצור מושפע מהצע וביקוש . חשוב שתשמרי על שלווה ,פחת לחץ זה ישמור על יצור החלב. בסך הכל היא עלתה יפה מאוד במשקל . א אניך סומכת על חלב האם מציעה לך להניק אןתה למשך יומיים ולשקול אותה בטיפת חלב זהוא מדד אוביקטיבי . לא תמיד יש סדר יום בהנקה ,לעיתים הילד זקוק לנחמה , להרגעת כאב , או שנידבק בוירוס , הרוק שלו יומר לגוף שלך איזה נוגדנים לייצר . אלו סיבות שלהן התינוק ידרוש יותר הנקות .

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה