הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

15/02/2014 | 08:09 | מאת: נעמה

שלום רב, בתי בת שלושה חודשים, מתפתחת תקין (שוקלת 6.3 קג ואורכה 64 ס"מ). היא אוכלת בעיקר חלב אם - אני מניקה. ובעלי נותן לה בקבוק אחד ביום ב"משמרת" שלו. אני יודעת שיש שיטות שונות של תיכנון יום - אצלנו אין תיכנון. אני זורמת עם הילדה. יוצא שאין ארוחות מסודרות כל כמה שעות אלא משהו כמו 8-10 האכלות ביום שחלקן הוא 4- דקות (הייתי בסדנת הנקה פעם אחת ושקלו אותה לפני האוכל ואחרי וראיתי שגם ב 5 דקות היא אוכלת הרבה). השאלה שלי היא - האם כדאי לנסות כן לסדר לה ארוחות כל כמה שעות? מה היתרונות בסדר כזה? ואיך עושים את זה? היא רגילה לקבל ציצי כשהיא מבקשת. היות והיא מתפתחת יפה וישנה מעולה, הייתי בגישה עד עכשיו שלא לתקן מה שלא שבור. אבל יש שני דברים שהעלו לי ספקות - אחד זה ביקורת מהסביבה שאני לא "מארגנת" את היום והדבר השני שאולי אני "מפנקת" אותה כי נותנת לה ציצי מתי שהיא מבקשת. מה דעתך? תודה רבה

נעמה בוקר טוב ישנם גישות שונות בחינוך ובהורות .מאוד חשוב שאת שלמה עם ההורות שלך , אמהות יודעות בדיוק מה הצרכים של ילדהם יותר טוב מכל אדם אחר . לדעתי את פועלת נכון , נענת לצרכים של ביתך ,ובכך את מעניקה לה ביטחון, שיש לה על מי לסמוך . גם אם ניראה לך שאין סדר , אם תבדקי,תראי שישנו סדר יום , למרות שניראה לאחרים שאין סדר. בגיל זה אין פינוק . יש חום ואהבה . מה שכן חשוב אם היא נרדמת על השד , יש לנתק אותה לפני שהיא נירדמת , למנוע קשר בין אוכל ושינה .לבצע זאת בהדרגה . המשך יום טוב

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה