אנטיביוטיקה זטו בהנקה תינוק בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

27/01/2014 | 10:20 | מאת: ליאור

התינוק שלי בן 3 חודשים וניזון מהנקה בלבד. קיבלתי אנטיביוטיקה מסוג זטו (רגישות לפנצילין). הרופאה והרוקח אמרו שמותר בהנקה. בהתוויה של התרופה באתר אינפומד ובאתר של הכללית כתוב שאסור בהנקה יכול להשפיע לרעה על התינוק. גם בהתוית התרופה כתוב שלא מומלץ לתינוק מתחת ל-6 חודשים. האם אסור בהנקה? אם אפסיק להניק ל-3 ימים מתי פגה השפעת האנטיביוטיקה ואפשר לחזור להניק?

שלום ליאור את צודקת , חיפסתי מיידע על התרופה , בכל מקום היה רשום שלא ניתן להניק , אני מציעה לך התקשר למרכז הטרטולוגי של אחד מבתי החולים הם מעודכנים כל לזמן , הטלפון של המרכז באסף הרופא הוא 08-9779309 . מציעה לך עד שיתנו לך תשובה לשאוב חלב כדי לשמור על היצור ולא לתת לה כעת .

29/01/2014 | 22:04 | מאת: ליאור

תודה עפרה על תגובתך המהירה. שוחחתי עם המרכז הטרטולוגי(בתשלום) עוד לפני שפניתי לפורום, אך קיבלתי תשובות סותרות לחלוטין מהם ומרופאים. במרכז הטרטולוגי אומרים חד משמעי שמותר להניק. הם מסתמכים על מחקר לפני 6-7 שנים ושהוא נערך על 8 תינוקות בלבד!!מס' מגוחך לכל הדעות!! 2 רופאים מומחים בבי"ח לילדים אומרים שאסור להניק וממחקרים שנערכו(60 תינוקות)ראו שיש תופעות לוואי. עדיין תשובות סותרות. אני פועלות לפי עצתך, אך כבר לקחתי חלק מהכדורים כשפעלתי לפי הנחיות ר. משפחה והרוקח :(

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה