לגבי מתן חלב אם בבקבוק

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

11/01/2014 | 22:11 | מאת: אורנית

שלום רב, יש לי בן מקסים בן כשבועיים וחצי, במשקל של 2.950 ק"ג (לפי שקילה של לפני שלושה ימים). במהלך חייו עד כה ינק משדיי בלבד. לאחרונה, מסיבות שונות, אני שואבת חלב ומניקה אותו דרך בקבוק עפ"י הכמות שהומלצה בטיפת חלב (עפ"י הנוסחה הידועה של 150cc כפול משקל וכו'). שתי שאלות ברשותך: 1. האם אני אמורה להפסיק אותו במהלך היניקה מהבקבוק כדי למנוע בליעת אויר? כלומר, להניק אותו במקטעים? 2. קורה לעיתים שהמנה שהוא מקבל בבקבוק (כ-60cc) פשוט אינה מספיקה לו.. ניכר שהוא יכול ורוצה לינוק עוד... האם לתת לו? כמה לתת לו? אולי כשהוא מסיים את הבקבוק להמשיך והניק אותו מהשד? תודה רבה מראש, האם המעט מתוסכלת, אורנית.

אורנית שלום, 1. כשנותנים לתינוק חלב בבקבוק, אין צורך לבצע הפסקות במהלך הפעולה. בליעת האוויר לא מתרחשת בגלל ההאכלה אלא בשל סיבות אחרות כמו בכי של התינוק , שבזמן הזה הקיבה שלו מתמלאת באוויר וקשה לו לינוק, ואז הוא צריך "גרפס" להוצאת האוויר שהתמלא. 2. אני ממליצה, להניק את התינוק מהשד בתחילת ההנקה ולאחר מכן להשלים לו עם הבקבוק 60 סמק. אם למרות זאת, הילד עדיין מראה סימני רעב, אפשר לתת לו תוספת. א.במידה וזה חלב אם, יש לתת תוספת נוספת של 30 סמ"ק, כיוון שזה חלב יקר מאוד וחבל לזרוק.הוא יראה בהמשך סימני שובע . 2.במידה וזה תחליף חלב, יש להכין על פי הוראות היצרן ולתת לו כמה שהוא רוצה , עד שיראה סימני שובע . כך תוכלי לדעת מה הכמות שהוא זקוק לה . כמובן שבכל האכלה הכמות משתנה .

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה