הנקה בהריון ולאחר לידה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

13/11/2013 | 21:08 | מאת: קרן

שלום רב, אני בהריון (שבוע 14 ) וממשיכה להניק את ביתי בת השנתיים ועשרה חודשים. לאחרונה קורים מקרים שאין חלב בשד בזמני ההנקה הקבועים. האם יש משהו לעשות כדי לעודד את ייצור החלב ? האם מדובר בתהליך אופייני לזמן הריון? יש לציין שלפני כמה ימים צמצמתי מ3 הנקות בבוקר , בצהריים ובערב ל2 הנקות (בוקר וערב), אך דלילות חלב התחילה כבר לפני כחודש... כמו-כן , אני מוטרדת לגבי מה יקרה אחרי הלידה אם ביתי הגדולה תמשיך לינוק. האם ייתכן שתגזול מהחלב של התינוקת או שהגוף שלי יידע להסתדר עם הנקה בטנדם? האם הרכב החלב בזמן הקרוב ולאחר הלידה בכלל יועיל לגדולה או שהוא מותאם רק לתינוק שבדרך?

16/11/2013 | 21:43 | מאת: יעלה דגן

היי קרן, בזמן ההיריון יתכן שיהיה ירדה בכמות החלב, זה קורה לרוב בחודש הרבעי והחמישי של ההיריון. מומלץ לנוח במשך היום לשתות לפחות 3 ליטר מים ביממה. תניקי בזמנים קבועים, פעמיים ביום וזה ישמור על אספקת החלב. טעם החלב משתנה בעיקר לקראת סוף ההיריון ויש תינוקות שדוחים את השד. השינוי נוצר מכיוון שהחלב משתנה לקולסטרום. זהו חלב מרוכז עשיר בנוגדנים ויכול להוות חיזוק למערכת החיסונית של הפעוט. זה בהחלט אפשרי להניק שני ילדים בו זמנית זה לא יפגע בילוד, גופך יוצר חלב בהתאם לדרישה. חשוב להתחיל להניק את הילוד ורק לאחר מכן להניק את הפעוט. זה אפשרי להניק גם בו זמנית אך יש לתת לילוד את השד הגדוש יותר. בהצלחה יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה