שאלות לגבי הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

23/10/2013 | 12:17 | מאת: עלמה1

אני די מבולבלת וזו הפעם הראשונה שלי. הילדה שלי בת שבועיים וחצי ושוקלת כעת 3.120. אחות טיפת חלב אמרה לי להניק רק לפי דרישה ובלילה לכוון שעון ל-4 שעות מהאכלה האחרונה אלא אם כן דרשה לפני. האם זה נכון? כי קראתי בפורומים שונים שלא צריך להעיר. קצת רקע היא יצאה מבי"ח 2,600 ואמרו לי בתחילה להאכיל לפי דרישה או כל 3 שעות והערתי אותה כמובן בלילה כל 3 שעות לאכול. האם להעיר בלילה? מה הי הנקה נכונה? נותנים צד אחד עד שהיא לבד משתחררת מהשד ומה אז? האם לנסות להציע שוב את אותו השד או שזה תלוי בזמן שינקה מאותו שד? ואח"כ במידה ולא רוצה אותו שד לנסות להציע לה את השד השני? כמה זמן +/- יניקה נטו מצד היא תקינה? אחות טיפת חלב אמרה לי לתת לינוק מצד אחד בין 15-25 דקות ואם זה רצוף אז פשוט כשמגיע הזמן לשחרר אותה ואז לעבור לצד השני וקראתי בפורומים שרשמו לא להסתכל על השעון. אחות טיפת חלב אמרה לי גם שכדאי בשלב זה לעשות מקלחת כמה שיותר מאוחר ואז הם ישנים בלילה. אני עושה לה מקלחת בסביבות 11 בלילה. מתי כדאי/מומלץ להתחיל להרגיל לסדר יום נורמלי לדוגמא 7:30-8:00 מקלחת? תודה

28/10/2013 | 17:15 | מאת: יעלה דגן

שלום עלמה, בהתחלה באמת הכול ניראה חדש ומבלבל. מומלץ להניק תינוק שעבר שלושה קילו בהתאם לדרישה בן 8-12 ארוחות ביום. במשך היום להעיר לאחר 3 שעות, בלילה אין צורך להעיר. חשוב להקפיד על מינימום 8 ארוחות ביום. כל עוד התינוק יונק יש להשאירו באותו השד. כאשר הוא לא בולע יש ללחוץ על השד ע"מ להזרים את החלב. אם הוא מתנתק אך כמעט שלא ינק יש לחזור לאותו צד. לאחר שסיים שד אחד,(הפסיק לבלוע או התנתק לבד) מומלץ להציע את השד השני.כל תהליך ההנקה אמור לקחת לא יותר מ45 דקות. מקלחת יש לעשות לתינוק בהתאם לנוחות שלך. בשלושת החודשים הראשונים לרוב אין סדר יום קבוע. יעלה יעלה

29/10/2013 | 19:51 | מאת: עלמה1

מהסופשבוע משך כל ארוחה היה ארוך יותר מהזמן הרגיל 50 דקות ומעלה אבל אותו מספר ארוחות. היום אכלה כל שעה והיתה חסרת מנוחה. היא כל היום ערה רב בערב מציליחים להרדים אותה. אח"כ מעירה אותה למקלחת וארוחה לפני השינה ואז מתעוררת פעם אחת בלילה לאכול. האם הגיוני שהיא ערה כל היום. מה זה החוסר שקט היא לא מוכנה להיות בעריסה כל הזמן בוכה פעם גזים, קקי פיפי ואוכל ובין לבין קצת נרגעת. האם ייתכן שזו קפיצת גדילה. מה מאפיין קפיצת גדילה וכמה ימים זה? השדיים שלי מרוקנים כבר הגוף לא מספיק לעמוד בקצב של הקטנה. אני ממש בדיכאון

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה