כבר מבולבלת

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

07/10/2013 | 13:02 | מאת: לולי

בני בן החודש וחצי, ינק עד ליום ראשון שעבר הנקה מלאה ואז מאחר ולא עלה מספיק במשקל הומלץ לי לשלב תמ"ל, נתחלתי לשלב פעם או פעמיים ביום סימילאק בכמות של 60 ואתמול נשקל שוב ולשמחתי עלה במשקל אבל פתאום אתמול בערב והיום הקיא אחרי קבלת הסימילאק.... אני לא יודעת אם זה כי אכל יותר מידי או האם זו אלרגיה? (היום למשל הצעתי הנקה, הוא היה לא נינוח ולא רגוע על החזה וסרב לינוק... חשבתי שאולי אין לו מספיק. שאבתי ויצא 50.. נתתי לו אבל הוא המשיך לבכות אז נתתי 60 סימילאק (ניסיתי לתת פחות אך כל פעם שעצרתי הוא בכה... גם אחרי שאכל את כל ה60 בכה ורצה עוד אך לבסוף נרגע ואז לאחר כמה דקות הקיא....) יש לי שתי שאלות: מדוע מסרב לינוק למרות שכן היה חלב? 2. מדוע מקיא? זו כמות גדולה מידי?

11/10/2013 | 08:23 | מאת: יעלה דגן

שלום, באכילה מבקבוק יש נטייה לאכול כמויות גדולות יותר מהנקה. החלב זורם מהר ולוקח לגוף יותר זמן לאותת על שובע. בהחלט יתכן שההקאה נבעה מעודף חלב. זה גם אפשרי שהוא אלרגי לסימילאק. קשה לתת תשובה מדויקת בלי לראות את התינוק ואת עקומות העלייה במשקל. מומלץ לפנות לרפא הילדים וליועצת הנקה או אחות טיפת חלב שמבינה בנושא. ישנם תינוקות שלאחר אכילה מבקבוק מתקשים לינוק בשל שינוי בקצב הזרם והנפח הקטן יותר של חלב בהנקה. עדיף להניק ולתת תוספת של חלב שאוב ממזרק או בטכניקה אחרת אך לא מבקבוק. בהצלחה יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה