סירוב להנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

30/09/2013 | 07:32 | מאת: שרה

שלום, בתי בת חודשיים עד היום קיבלה הנקה מלאה, בשבוע שעבר לא נתנה צואה במשך ארבעה ימים כאשר מהיום השלישי סבלה מכאבי בטן אי נוחות וגזים, שמתי לב שקשה לה לינוק היא מתפתלת ומוציאה את השד ובוכה, נתתי לה בקבוק והיא אכלה בלי בעיה. מאז כבר השתחררה אבל ממשיכה להתנגד לשד, מוציאה לאחר מספר יניקות ובוכה עד שבלית ברירה מקבלת בקבוק (פעם שאוב ופעם תמ"ל) הדבר אינו קורה בכל האכלה, בד"כ ביום, בלילה ממשיכה לינוק בלי בעיות. אשמח לעצתכן

05/10/2013 | 09:12 | מאת: יעלה דגן

שלום שרה, אי שקט וההתנגדות לשד של ביתך עשוי לנבוע מכמה סיבות. יתכן שבתחילה זה היה בשל הגזים ואי נוחות פיזית. בהמשך לאחר שקיבלה חלב מבקבוק היא הבינה שזו אלטרנטיבה קלה יותר ואולי מעודפת. חלב בהנקה לא זורם בצורה רציפה לאחר כמה מציצות יש זרם חזק שבהמשך נחלש והחלב יוצא רק לאחר פעולת שאיבה האקטיבית. נסי לעזור לה ע"י כך שכאשר את רואה שהיא מפסיקה לבלוע לחצי על השד ע"מ להזרים חלב. נסי כמה שפחות לתת חלב מבקבוק. אפשר לתת תוספת ממזרק או מכוס מיוחדת לתינוקות יונקים. בגיל זה היא עלולה להיות מוסחת מהפרעות סביבתיות. מומלץ להניק במקום שקט לא מואר ללא גירויים סביבתיים. יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה