שמירת הנקה לילד בן שנה האוכל הכל

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

11/08/2013 | 08:54 | מאת: אמא עובדת

שלום , בני אוכל הכל כמו ילד גדול (בוקר, צהרים , ערב )אני מניקה אותו פעם בבוקר , פעם בצהרים בחזרה מהעבודה ,פעם לפני השינה ושוב בחצות(ברוב המקרים גם פעם או פעמיים נוספות בלילה) עד לפני חודש שאבתי פעמיים בעבודה (לא יצא לי כמות מספקת אבל התמדתי על מנת לשמור את ההנקה), כעת כשחזרתי לעבודה כמעט ולא יוצא לי חלב בשאיבות , וכללית כמות ההנקות יורדת ככל שהוא אוכל יותר מוצקים , אני לא רוצה לאבד את ההנקה , האם הפסקת השאיבות תגמור לי את ההנקה גם של הצהרים ? או בתמצות - כיצד משמרים על הנקה טובה לילד שאוכל מוצקים סדיר ? תודה רבה

12/08/2013 | 12:15 | מאת: חגית פוקס

לאם העובדת שלום, נראה שעד עכשיו היצלחת לשלב יפה הנקה ומוצקים. זה מאוד נורמלי שילד בגיל זה כבר יאכל למעשה "כמו גדול" ואנו לא מסתמכים על ההנקה בתור התזונה העיקרית בגיל זה. יתכן שאם לא תשאבי, לא תהיה לו הנקה בצהריים, אך זה לגמרי בסדר במיוחד שנשמע שהוא אוכל טוב. כל זמן שתצליחי לתת לו מספר הנקות בנוסף לאוכל המוצק, מה טוב, יתכן שבהדרגה יותר הנקות גם יהפכו לארוחות מוצקים בלבד. יום טוב, חגית

12/08/2013 | 12:57 | מאת: אמא עובדת

תודה רבה על התשובה, מה שלא הבנתי, האם מומלץ להמשיך לשאוב על מנת לשמר את ההנקה ? תודה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה