הפסקת הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

08/08/2013 | 16:17 | מאת: יפעת

שלום, לפני יומיים הפסקתי להניק לאחר 9.5 חודשים. בחצי שנה האחרונה סבלתי המון בהנקה ולכן נאלצתי להפסיק בבת אחת כשכבר לא יכולתי יותר לסבול... כמובן שעכשיו אני חווה גודש וכאבים וזה מובן לי ועדיין עדיף מהסבל שחוויתי בזמן ההנקה. מהבוקר יש לי כאבים בחיבור של יד שמאל. זה מין תחושה כאילו "היד לא מחוברת טוב" (אין לי דרך אחרת לתאר את זה...). אין רגישות למגע, היד לא מוגבלת בתנועה או כל פעילות אחרת וגם לא נראים אדמומיות או שום דבר חריג אחר. חשוב לי לציין שבבוקר גם יד ימין היתה לי רדומה עם תחושת נימול, אבל זה עבר לאחר כמה שעות. הכאב ביד שמאל רק מתחזק ומתחדד. האם יכול להיות שיש קשר בין זה ובין הגודש שיש לי? אולי הגודש יוצר לי איזה לחץ על בלוטה כלשהי באזור בית השחי - זה הגיוני? תודה מראש, יפעת

11/08/2013 | 08:58 | מאת: יעלה דגן

שלום. הגודש בהחלט יכול ליצור לחץ על אזור בת השחי. מומלץ לעשות קומפרסים קרים, מסביב לעטרה ובאזור בת השחי כ20 דקות כל פעם. לאחר מכן אם הגודש כואב ומציק יש לשחרר את החלב תוך כדי עיסוי רק עד הקלה בגודש. (לשאוב כמות קטנה כל עוד החלב זורם). ניתן לעשות קומפרסים גם עם כרוב קר מעוך. אם את לא חשה הקלה הדרגתית בכאב בבית השחי פני לרופא. רפואה שלמה יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה