פטריה בחזה ורפידות הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

29/07/2013 | 12:25 | מאת: אירנה

שלום רב, בהנקה הקודמת סבלתי מאוד מפטריה בחזה (ובני מפטרייה בפה). אני לקראת סיום היריון שני וקראתי שרפידות הנקה מעניקות קרקע פורייה לפטריות. איך אפשר להקטין את הסיכון לפטריה? אני לא אוכל לוותר על הרפידות כי זכור לי שבפעם הקודמת היו לי הרבה דליפות. האם יש רפידות אני בקטריאליות? תודה אירנה

30/07/2013 | 12:43 | מאת: חגית פוקס

אירנה שלום, ראשית המשך הריון טוב ולידה קלה. באשר לשאלתך, ראשית כל כלל לא בטוח שגם הפעם אכן תסבלי מפטריה בשד. אין בעיה להשתמש ברפידות ויש גם בשוק היום שלל רפידות משופרות, חשוב להחליף אותן לעיתים קרובות, כיון שלחות ונוזלים מעודדות צמיחת פטריות. כמו כן כדי להימנע מפטריות מומלץ מאוד שטיפת ידיים עם סבון לאחר החלפת טיטול, ואכן כמו שציינתי לשמור על שאזור ההנקה יהיה יבש (לא לח) כל טוב חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה