שאלה דחופה - גודש בשד

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

25/07/2013 | 12:24 | מאת: אלה

שלום, אני מניקה את בני בן 7 חודשים כל הזמן שאני לא בעבודה, בערך כל 3 שעות. בעבודה אני נמצאת כל יום כ8 שעות, לא שואבת. כבר יממה יש לי בשד אחד כדור קשה וכואב בגודל של יותר מחצי אגרוף, לא מתנקז בזמן ההנקה. מאז אני מחממת בבקבוק עם מים חמים, עושה מקלחת חמה, מעסה, מניקה, אבל לא נראה שגודל הגודש השתנה מאוד. מה לעשות? כמה זמן זה עלול להימשך? מה אם הגודש לא יעלם? אני לא רוצה להגיע למצב של תרופות... תודה!

28/07/2013 | 17:25 | מאת: חגית פוקס

אלה שלום, אם זה עדין רלבנטי, הפיתרון לגודש שציינת, הוא דווקא להשתמש בקור על השד לאחר ההנקה,זה גורם לכיווץ כלי דם. ניתן לקחת שקית סנפרוסט לעטוף בחיתול טטרה ושים על השד למשך 20 דקות. לפני ההנקה אפשר לעשות מקלחת חמה כדי לנקז, תוך כדי עיסוי ידני של השד. מומלץ גם להחליף מדי פעם את תנוחת ההנקה, כדי שיהיה ניקוז טוב של כל השד. אם זה לא עוזר, כדאי לגשת ליועצת הנקה שתוכל לעזור לך. באם חלילה עולה החום מעל 38 מעלות, יש לגשת בדחיפות לרופא. בהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה