ירידה בתפוקת החלב-תינוק בן 10 חודשים

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

10/07/2013 | 12:52 | מאת: לימור

יעלה שלום,בני בן 10 חודשים ושגרת היום שלו בנושא האוכל היא כזו:בבוקר כשמתעורר-הנקה,לאחר שעתיים אצל המטפלת- בקבוק של 150 מ"ל של חלב שאוב (שנשאב ב-2 שאיבות אחת ביום שעות הצהריים בעבודה ואחת בלילה בסביבות השעה 23:00),לאחר מכן פירות ,אח"כ ירקות ועוף...ואם צריך תוספת סימילק,בסביבות ארבע יוגרט ,בשעה 18:00 אני מניקה אותו וב-20:00 אוכל 180 מ"ל סימילק עד הבוקר. אני שואבת מאז שחזרתי לעבודה כשהוא היה בן 4 חודשים, לאחרונה שמתי לב שתפוקת החלב שלי ירדה משמעותית-קשה לי למלא בשתי שאיבות בקבוק של 150 מ"ל,אני שותה המון בין 2.5-3 ליטר מים בלבד,אוכלת טוב, מה יכולה להיות הסיבה? איך אני מגדילה את תפוקת החלב שלי? האם זה אפשרי או שעדיף לחשוב על הפסקת הנקה? אשמח לתשובה תודה לימור

11/07/2013 | 22:45 | מאת: חגית פוקס

לימור שלום, על פי התיאור היומי שלך, יוצא שאת מניקה פעמיים ביום ופעמיים ביום שואבת, הגיוני שבמצב כזה תהיה ירידה בתפוקת החלב, השאיבות אומנם הן גם גרוי ליצור חלב, אך הן לא כמו ההנקה עצמה. את צריכה להחליט איך מתאים לך להמשיך, זה בסדר להמשיך במתכונת הזאת, כשניתן כמובן בהדרגה לעבור ליותר מאכלים מוצקים, למשל בערב לתת לו ממש ארוחת ערב, חביתה, גבינה, לחם וכדומה, ולהמשיך להניק את הארוחות שהוא מקבל, את לא צריכה גם בשלב הזה להתיחס להנקה כאוכל, למרות שגם בשלב הזה היא אוכל, אלא יותר מבחינת שאר המעלות שלה, כגון: מערכת חיסונית. אם את רוצה להגביר את תפוקת החלב, את יכולה להניק אותו עוד פעמיים במהלך היום, השאלה אם חשוב בגיל זה של בנך להעלות את התפוקה שלך. יחד עם זאת יכול להיות שאם תמשיכי במתכונת הנוכחית, כמות החלב תפחת בהדרגה עד שתיפסק, את צריכה לראות מה הכי מתאים לך ובהתאם לכך לפעול. לילה טוב, חגית

15/07/2013 | 08:47 | מאת: רויטל

אני חושבת שבגיל הזה בנך צריך לקבל גם אוכל בין אם זה מחיות של פירות וירקות בין אם זה אוכל שלועס -אם יש לו שיניים. בגיל הזה החלב מתעכל מהר מידי בגוף ויתכן ורעב לעיתים קרובות. וחוץ מיזה יהיה לך קשה לגמול ככל שיגדל..בהצלחה ונחת בכל דרך שתבחרי.

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה