תנוחת הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

07/07/2013 | 14:46 | מאת: ש

שלום, בתי בת חמישה חודשים ומרגע שנולדה רק ינקה. שאלתי היא לגבי תנוחת ההנקה ואופן ההנקה בכלל. מרגע שנולדה אינה יונקת באופן "רגוע". אין הנקה אחת שאני יכולה להניח אותה על השד והיא תאכל עד שתסיים וזהו. אני מתחילה מתנוחת ערסול ודי מהר היא מתעצבנת ואני מעבירה אותה לתנוחת "פוטבול" שהיא יותר אוהבת, וגם אז אני צריכה מדי פעם לעשות לה הפסקות, להרים לגראפס, החלפת טיטול וצד שני כל תנוחה.... כלומר לא רגועה בהנקה. היא עולה ממש יפב במשקל (עלתה באחוזונים מאז שנולדה) ולא אוכלת הרבה פעמים ביום וכלל לא בלילה (כלומר כ-5 ארוחות בסה"כ ב24 שעות) ואני בטוחה שמתחברת יפה. יש לי דרך לשפר את האכילה שלה? או שיש תינוקות שפשוט לא אוכלים "רגוע" ואני צריכה להשלים עם זה? אציין שעם בתי הגדולה הייתי אצל יועצת הנקה כי היתה בעיה שלא רצתה לינוק, אבל אמרה לי שהיא נצמדת יפה, וזה די אותו סיפור עם שתיהן (כלומר אני יודעת שנצמדות יפה אבל לא רגועות בזמן ההנקה). מקווה שהובנתי.. תודה מראש.

08/07/2013 | 12:50 | מאת: חגית פוקס

שלום לך ש, על פי התיאור שלך נראה שההנקה תקינה לגמרי, זה נורמלי שצריך לעשות לפעמים הפסקות בהנקה ולהרים לגרפס או סתם לשנות תנוחה כפי שאת עושה. אם הילדה יותר אוהבת את תנוחת הפוטבול, למה את לא מתחילה איתה מראש? האם ניסית להניק בשכיבה? יתכן שמצב שכיבה יהיה לך נח ותהיה לך הדמנות למנוחה בזמן ההנקה. בכל מקרה יתכן שהפרשנות שלך ללא רגועה אינה נכונה, ילדים במיוחד גדולים זזים בזמן ההנקה וגם מוסחים מגרויים בחדר, יתכן שצריך למצוא מקום שקט בזמן ההנקה שהיא תוכל לינוק ברציפות. כל טוב חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה