כמה שאלות

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

12/06/2013 | 09:16 | מאת: שני

שלום, אני לקראת לידה והייתי שמחה לשאול כמה שאלות לגבי הנקה. ראשית, האם ניתן לשלב מהיום הראשון בין הנקה לחלב שאוב שניתן בבקבוק (כך שבעלי יכול להאכיל את התינוקת גם מידי פעם? אני מדגישה, אני לא מתכוונת לתמ'ל אלא לחלב אם שאשאב ויינתן בבקבוק). שנית,האם יש צורך במוצצים מיוחדים על מנת לעודד הנקה, אם כן, איזה? שלישית, וזו באמת שאלת תם - האם צריך להניק פעם בשלוש שעות גם במהלך הלילה, או רק לפי דרישת התינוק? אם כן, עד לאיזה גיל? תודה רבה!

13/06/2013 | 20:58 | מאת: חגית פוקס

שני שלום, ראשית כל המשך הריון טוב ולידה טובה. באשר לשאלותיך מומלץ לחכות מעט עם מתן חלב שאוב בבקבוק, עד שההנקה תתבסס הן מבחינתך והן מבחינת התינוק. לאחר מכן אין שום בעיה שיקבל מדי פעם חלב שאוב בבקבוק, זאת תהיה גם הזדמנות להרגיל אותו לבקבוק. אין שום צורך במוצצים מיוחדים על מנת לעודד הנקה, המציצה והיניקה הן רפלקס מולד וטבעי של התינוק. באשר לשאלתך השלישית, גם ביום וגם בלילה ההנקה היא על פי דרישת התינוק, אנו מצפים לפחות ל-8 ארוחות ביממה. יתכן שפעם הוא יאכל אחרי שעתיים, פעם אחרי שלוש שעות ופעם יעשה הפסקה ארוחה של ארבע שעות.בדרך כלל תינוקות סביב גיל שישה שבועות,מתחילים לעשות הפסקה ארוכה יותר בלילה. יכולה להיות הפסקה של 4 שעות ויכולה להיות של 8 שעות. בכל מקרה ההנקות בלילה הן בדרך כלל הנקות קצרות, שלאחריהן חוזר התינוק לישון. בכל מקרה גם בלילה צריך ללכת על פי דרישת התינוק, אם הוא מתעורר בהחלט צריך ואף מומלץ לתת לו לינוק. כל הדברים הנ"ל מתיחסים לתינוק בריא ובעל משקל תקין. בהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה