רק שאיבה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

21/05/2013 | 18:32 | מאת: אופיר

אניי רק מניקה וכעת התחלתי גם לשאוב על מנת להקל עליי מהנקה ישירה. חברה הסבירה לי שאם אפסיק להניק ורק אשאב אזי התינוק יקבל רק 80 אחוז מהחלב וכי עם הזמן לא ישאר לי חלב. האם זה נכון שחייבים לשלב שאיבה עם הנקה ביממה ? ואם כן, מה היחס בין השתיים במשך היממה?

22/05/2013 | 18:31 | מאת: חגית פוקס

אופיר שלום, אני לא יודעת למה בדיוק התכוונה החברה שלך. בפועל התינוק הוא המשאבה הטובה ביותר והוא זה שגורם הכי טוב לריקון השד וליצור חלב. אין עניין של יחס בין הנקה לשאיבות, יש נשים שמצליחות רק לשאוב הרבה מאוד זמן ומגיעות לתפוקה טובה, אך זה שונה מאשה לאשה.בהחלט ניתן לשלב הנקה ושאיבות. בנוסף לכך אומנם חלב שאוב והנקה זהו אותו חלב, אך ישנו ערך מוסף להנקה ישירה , אפילו מבחינת מערכת החיסון, יצור נוגדנים אצל האם בתגובה למציצה (למגע של פה התינוק על השד), לכן אם יש אפשרות לפחות חלק מהארוחות להניק, זה עדיף. בהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה