הנקה מצד אחד

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

13/05/2013 | 07:51 | מאת: סיון

שלום, בתי בת ארבעה חודשים ניזונה מהנקה מלאה,עולה יפה במשקל ב"ה,עד לפני שבוע לא הייתה שום בעיה עם ההנקה,בשבוע האחרון שמתי לב כי היא לא מעוניינת כלל לינוק משד ימין גם אם היא ממש רעבה,עד שאני מציעה לה את השד השני והיא כן יונקת,האם התופעה מוכרת ואם כן כיצד אפשר לעזור לה? אציין כי בבדיקת אצל האורטופד לפרקי ירכיים הוא אמר שקיימת אצלה נטייה צווארית,עבדתי איתה על הצוואר וזה השתפר מאוד,ודווקא כשהייתה לה נטייה צווארית היא כן הייתה יונקת ללא כל בעיה משני הצדדים. בנוסף,כיצד אפשר להרגיל אותה לבקבוק? (עם חלב שאוב) ניסיתי לשאוב כמה פעמים אך היא ממש מסרבת לאכול ממנו גם כשהיא רעבה. תודה על תשובתך סיון

13/05/2013 | 09:36 | מאת: חגית פוקס

סיון בקר טוב, נשמע שאת משקיעה מאמץ לא קטן בהנקה, כל הכבוד. ישנה בהחלט מציאות של תינוקות שמעדיפים יותר צד אחד, יכול להיות שהשד הזה יותר מלא, יותר נח להם שם וכדומה. כדאי כל זמן שהיא לא מוכנה לינוק משם לנסות לשאוב מהצד הזה, כדי לשמר את תפוקת החלב שם. את יכולה גם כן לנסות דוקא בהנקות שהיא יותר מנומנמת בהם, בלילה, או בבקר כשאת יותר מלאה להציע לה אז את השד הזה, אולי אז היא תסכים. את יכולה גם לנסות לשנות את התנוחה בצד זה, להביא אותה למשל מהצד, אולי זה יעזור. בכל מקרה גם אם בסוף היא תזנח לגמרי צד זה, יש נשים שמניקות בהצלחה רבה רק משד אחד, אשה יכולה להגיע לתנובה מלאה לתינוק משד אחד. באשר לבקבוק, יש יונקים "סרבני בקבוקים" , לפעמים זה עוזר אם מישהו אחר מציע להם את הבקבוק, לא האם, ולפעמים הם ממש עקשנים. בכל מקרה כיוון שהיא בת 4 חודשים אפשר להתחיל לתת לה גם טעימות ובגיל חצי שנה, להוסיף מוצקים באופן מסודר, כך שיהיו לך עוד דברים להציע לה מלבד הנקה. אם האם צריכה לחזור לעבוד וחייבת להשאיר אצל מטפלת וכדומה, התינוקות בדרך כלל נשברים אחרי כמה ימים ולוקחים בסוף בקבוק בלית ברירה. בהצלחה רבה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה