אין מספיק חלב

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

07/01/2013 | 14:53 | מאת: דבורה

ביתי בת חצי שנה. מתחילת ההנקה היו לי בעיות אך התגברנו בסופו של דבר. אינני מבינה מדוע אני מרגישה שאין לי מספיק חלב. התינוקת לא רגועה רוב שעות היו והלילה, מלבד אחרי בקבוק מטרנה אצל המטפלת. לאחרונה התחלתי לתת בקבוק 120 מל של מטרנה לפני השינה כיון שכהר חודשיים לא היה לי לילה שבו היא לא קמה כל שעה-שעתיים, או לא ישנה. היה נראה שהיא רעבה. גם אחרי המטרנה היא ישנה רצוף עד 3 שעות גג ומתחילים שוב המשחקים. אציין שגם ביום היא לא פותחת שום פער בין הארוחות אלא כל הזמן מנשנשת....... האם עלי להניח שפוט אין לי מספיק חלב ולכן היא לא רגועה ביום ובלילה ומנשנשת הנקה כל הזמן? ניסיתי לקחת תוספים אך לא עזר.

08/01/2013 | 10:11 | מאת: חגית פוקס

דבורה שלום, נראה שההנקה מאוד חשובה לך ולמרות הקשיים את מנסה לעשות הכל כדי להניק את ביתך. מהדברים שכתבת לא ברור לי אם הבעיה היא אכן חוסר חלב ולכן הילדה מנשנשת ומתעוררת הרבה, או שהיא למדה להרגע רק באמצעות הנקה ולכן דורשת הרבה פעמים לינוק לא בשל רעב אלא כמקור לנחמה, לקירבה ולחום לאם. כמו כן בגיל חצי שנה ניתן להוסיף לה עוד מאכלים מוצקים לתפריט בנוסף להנקה/תמ"ל, כדאי לדעתי לשוחח עם אחות טיפת חלב על הרגלי האכילה שלה ועל שילוב מוצקים וכמו כן על שנת הלילה, גם בלילה לא בטוח שהיא קמה בגלל רעב, וצריך לעזור לה למצוא דרך להרגעה עצמית, בלי להזדקק כל פעם להנקה. בהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה