קושי לאחר הפסקת הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

30/11/2012 | 16:56 | מאת: הדס

שלום, לפני שלושה שבועות הפסקתי להניק את בני בן 20 חודשים. הייתי מניקה אותו פעמיים ביום, בבוקר ובערב. ראיתי שבתקופה לפני הפסקת ההנקה, הוא לא ביקש לינוק לפני השינה, אז לא הצעתי לו. בגלל שחשבתי להפסיק להניק, ראיתי שאם אני מסיחה את דעתו בבוקר אז אני מצליחה לוותר גם על הנקה זו, וככה המשכתי. בימים הראשונים היה לי גודש בחזה וחלב, וגם הייתי מאד רגישה מבחינה נפשית. שבוע לאחר מכן הרגשתי כאילו אני במחזור, כולל כאבים בגב בתחתון ועצבנות. האם זו תופעה ידועה שלאחר הפסקת הנקה יש כזו השפעה הורמונלית? בנוסף היה לי גם קשה, ועדיין קשה, כי מידי פעם הוא עוד מבקש לינוק. בדיעבד אני חושבת שהייתי צריכה לעשות את התהליך יותר מדורג וממושך. אשמח לתמיכה תודה

02/12/2012 | 08:48 | מאת: יעלה דגן

שלום הדס, כל הכבוד לך שהנקת את בנך עד גיל שנתיים, לרוב מומלץ לגמול בהדרגה אך בגיל זה גם כך לרוב התינוקות לא יונקים כמות גדולה יותר מבקבוק אחד. הסימנים הפיזיים שאת מרגישה כנראה נובעים מהשינויים ההורמונליים ויתכן שזה קשור לקבלת ווסת. מבחינה נפשית להרבה נשים קשה להיפרד מההנקה זה לעבור שלב בחיים ופרידה מחוויה משמעותית. יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה