בעיות בהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

01/11/2012 | 11:37 | מאת: אנונימית

בוקר טוב. יש לי תינוקת בת שלושה שבועות,ואני מניקה אותה. יש הרבה פעמים שהיא יונקת,ואז ישר נרדמת(בעיקר בלילה)ואני שמה אותה במיטה,והיא מתעוררת ורוצה לאכול עוד. למשל בלילה האחרון,היא התעוררה בשלוש,הנקתי אותה,היא נרדמה שמתי אותה במיטה והיא התעוררה,לקחתי אותה והנקתי אותה שוב ואז היא נרדמה וכך זה נמשך עד שש בבוקר הנקה-נרדמת-מתעוררת במיטה-הנקה. רציתי לשאול: כמה זמן היא אמורה לינוק מכל צד. איך אני יכולה לדעת שהיא שבעה,ובאמת זאת הכמות שהיא צריכה לאכול? היא נולדה פגית,וכרגע היא שוקלת 2.900. תודה רבה ויום טוב.

03/11/2012 | 21:16 | מאת: יעלה דגן

שלום, ע"מ לדעת שהיא אוכלת מספיק יש לעקוב אחר החיתולים, היא צריכה לתת כ6 חיתולים ספוגים בשתן וכשתיים, שלוש יצאות. חשוב בנוסף לעקוב אחר העלייה במשקל, מינימום 140 גרם בשבוע. בזמן שהיא יונקת חשוב שתבדילי בין מציצה ובליעה, ניתן לראות זו לפי הסנטר שעולה ויורד, כאשר הוא יורד ונישאר למטה יותר זמן ( מדובר בחלקיקי שניות) סימן שהיא מקבלת יותר חלב אם היא לא בולעת יש ללחוץ על השד וכך את מזרימה את החלב האחורי. כל תינוק אוכל באופן שונה אך חשוב שאורך ההנקה לא יהיה בסך הכול יותר מ45 דקות. לרוב לאחר ההנקה התינוק רפוי ורגוע, אך יש תינוקות שבוכים בשל קשיי עיכול וגזים. יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה