קושי בהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

17/10/2012 | 10:27 | מאת: אורלי

שלום, בני בן שבועיים וחצי,הנקתי אותו שבוע וחצי,נתקלתי בקשיים שהוא לא מצליח לתפוס את הפיטמה ולגרום לוואקום,ואז לינוק ברצף,יונק דקה ועוזב וכך חוזר על עצמו.הזמנתי יועצת הנקה שהמליצה לי לקנות פיטמות סיליקון של מדלה. ניסיתי עם זה-אכן התינוק תופס טוב יותר-אך לפי הרגשתי לא אוכל מספיק,ההנקה לוקחת זמן רב,והתינוק נשאר רעב-לכן אני נאלצת לתת לו תוספת של חלב שאוב ולעיתים סימילאק. האם פיטמות סיליקון מדכאות את כמות החלב שהשד מייצר? בשאיבות שלי אני מצליחה להגיע למקסימום 70 מ" כל 3-4 שעות. האם יש טעם לחזור שוב ולנסות להניק?

17/10/2012 | 17:41 | מאת: חגית פוקס

אורלי שלום, בעיקרון פיטמות סיליקון לא מדכאות את כמות החלב שהשד מייצר, אך חשוב שימוש נכון בפיטמות סיליקון, כלומר הצמדה נכונה של פיטמת הסיליקון לפיטמה ועיסוי השד בזמן ההנקה. כמו כן חשוב מעקב בזמן השימוש בפיטמות אחר תפוקת החלב. כדאי שתראה אותך שוב יועצת או מדריכת הנקה, יתכן גם שניתן כבר להצמיד את התינוק ללא הפיטמות, אך אני מציעה שלא תעשי זאת לבד אלא בעזרה ומעקב מקצועי. בהצלחה רבה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה