פטריה חמורה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

07/08/2011 | 10:38 | מאת: בתיה

אני סובלת מפטריה חמורה בשדיים כבר כמעט חצי שנה וניסיתי כמעט הכל... מליון רופאים משחות אפילו 3 כדורים של פלוקנזול ואין מושיע. כל כך רוצה להמשיך להניק אבל אני ממש מתחילה להתייאש.. אשמח אם יש לך איזו עצה חדשה

הי בתיה קודם כל אני מחזקת אותך על התמדה. פטריה , כמו שכבר גילית לבד - זה משהו שמאד קשה לטפל בו. הטיפול לא יכול להיות רק תרופתי וחייב לכלול בתוכו התחייסות לתזונה ומתח נפשי שידועים כמשפיעים ישירים על כך. לא צריך להפסיק להניק אבל אני מתארת לעצמי שזה לא פשוט במצב הזה. חשוב לי לציין שבמצב כזה חייבים לבדוק מתן טיפול תרופתי לתינוק!!! אם לתינוק שלך יש פטריה בחלל הפה וזה לא מטופל, הפטריה לא תחלוף. חייבים לוודא זאת אצל רופא ילדים. סימנים יכולים להיות- לובן בלשון, אדמומיות או לובן בטוסיק התינוק סביב פי הטבעת, עצבנות ומתיחות התינוק סביב זמני הנקה. דברים נוספים שחייבים להכלל באורח החיים שלך באופן ממושך : 1. תזונה ללא שמרים או סוכרים פשוטים- כגון לחם לבן או קמח לבן רגיל. תוכלי יותר בשרים והרבה ירקות קטניות, ופחמימות מורכבות. הפטריה משגשת במצבים בהם יש ריכוז גבוה של סוכר . ולכן את חייבת לצמצם זאת מהתפריט שלך. 2. מרחי על השד תמצית אשכוליות, ניתן לקנות זאת בבית טבע. או לחילופין- את מכינה כלי נקי עם חצי כוס חוצץ חצי כוס מים שהורתחו, וכל פעם בין הנקות את טובלת פד גזה נקי בכלי החומץ מנקה את הפטמה איתו, ועם פד נוסף את מנקה את חלל הפה והלשון של התינוק. בכל טבילה את מקפידה להכניס לכלי החומץ רק פד נקי וסטרילי! פעם ביום ניתן להחליף את הכלי. בנוסף- מתח נפשי מאד משפיע על שגשוג פטריה בגוף, נסי למצוא פעילות מרגיעה שאת יכולה לתרגל אותה מדי יום. קחי בחשבון שאם יש בגוף שלך מקום אחר שנוטה לפתח פטריה, יתכן ויש לך פטריה פעילה גם שם ואת מדביקה את עצמך (לדוגמא באיבר המין). הקפידי להשתמש במגבת נקיה והפרידי בין ניגוב פלג גוף תחתון לעליון. תעדכני אותי במצבך בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה