נתוח והנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

19/09/2012 | 09:39 | מאת: כ

שלום, בתי בת חצי שנה יונקת מלא. בהריון גילו לי בקע טבורי ואני אמורה לעבור נתוח, רציתי לדעת האם הנתוח יכול לגרום לי להפסקת ההנקה? האם יש בעיה עם כל החומרי ההרדמה וההנקה? אם אשאב האם אוכל להתשמש בחלב הזה? שאלה נוספת, בד"כ היא אוכלת כל 3 שעות ויותר ובלילה היא ישנה כל הלילה. בשבוע-שבועיים האחרונים היא דורשת יותר פעמים לאכול ואוכלת למשך זמן מועט יותר. האם יכול להיות מצב שאיכות החלב ירדה ולכן היא רעבה יותר? מבחינת כמות אני יודעת שיש לי כי בשאיבה אני מצליחה להגיע ל-180 ויותר והחלב נראה שומני.כמו כן מתי שהיא אוכלת ארוחה טובה של לא פחות מרבע שעה היא יותר רגועה. יכול להיות שזה נובע רק מרצון להיות צמודה אלי יותר? היא נמצאת במעון במשך הבוקר. אודה על תשובתכם המהירה.

19/09/2012 | 10:53 | מאת: חגית פוקס

לכ. שלום, ראשית כל בקשר לניתוח, אין שום סיבה שהניתוח יגרום לך להפסקת הנקה, כמובן שמומלץ שתשאבי לאחר הניתוח כאשר את מסוגלת, כדי להימנע מגודש וכן שיהיה גרוי לשד. את צריכה לדווח לרופאים שאת מניקה ולשאול לגבי ההרדמה, באילו חומרים השתמשו והאם מותר להניק/לשאוב ולהשתמש בחלב מיד, או שיש מצב שמנה שתים תצטרכי לזרוק, אך אחר כך מן הסתם תוכלי לתת לביתך לינוק/ לקבל בבקבוק חלב אם. באשר לשאלתך השניה, את כבר ענית למעשה את התשובה, איכות החלב שלך לא ירדה, חלב אם משתנה בהתאם לגיל הילד ולצרכיו, הנקה זה גם אוכל אך בהחלט לא רק וכמו שאמרת יתכן שביתך רוצה מדי פעם ל"הרגיש קצת את אמא" ולכן נצמדת אליך ומבקשת לינוק.מעבר לכך מגיל חצי שנה מומלץ להתחיל לתת לה גם מוצקים חוץ מהנקה. רפואה שלמה, חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה