איכות החלב

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

31/08/2012 | 09:42 | מאת: יעל

אני אמא לתינוק בן חודש.אחרי ניסיונות רבים ופגישות עם יועצות הנקה,בני אוכל חלב אם בבקבוק ( ההנקה לא הצליחה ומה שהיה לי חשוב זה שהוא יקבל את חלב האם) ואני שואבת נכון לעכשיו כמספר הפעמים שהוא אוכל אני שואבת בכל צד עד שהחלב מפסיק ורציתי לדעת האם הוא מקבל את החלב האיכותי? הבנתי שהחלב שיוצא התחלה נועד להרגיע את הרעב ורק לאחר הנקה ממושכת מגיעה הארוחה.צבע הלב צריך להיות לבן?בתחילת השאיבות החלב היה יותר צהוב...ובכלל,האם אני יכולה להיות רגועה שבני מקבל את כל האיכויות של חלב האם?האם נכון לשאוב עד שהחלב מסתיים/הזרימה נחלשת?

01/09/2012 | 13:17 | מאת: יעלה דגן

שלום יעל, כאשר מדובר על חלב אם מפרידים בין "חלב אחורי" "לחלב קדמי". בתחילת ההנקה החלב עשיר יותר בסוכרים ונוזלים החלב האחורי לעומת זאת עשיר יותר בשומנים ועתיר קלוריות ובזכותו התינוק עולה במשקל. השומן מצטבר ונדבק בדפנות צינורות החלב כשהחלב זורם השומן יוצא עם זרם החלב. ככול שזרימת החלב חזקה יותר ומתמשכת יותר זמן, החלב הסופי יהיה יותר שומני. מומלץ להניק את התינוק עד שלא רוצה יותר מצד אחד ורק אז לעבור לצד השני. כאשר מדובר על שאיבת החלב, מומלץ לשאוב עד שהזרימה מפסיקה להמשיך בשאיבה עוד כמה דקות ואז לעבור לצד השני. יש לבצע אותה הפעולה מספר פעמים לסירוגין מצד לצד לפי נוחותך והזמן שעומד לרשותך(מומלץ שלוש פעמים בכל צד). יעלה

01/09/2012 | 22:20 | מאת: יעל

תודה על התשובה.אני אכן שואבת מכל צד מספר פעמים עד שהזרימה נפסקת ואז עוברת צד ושוב חוזרת. שלוש שאלות נוספות: החלב דליל ולבן.כך הוא צריך להיות? האם ישנה בעיה עם אכילת דבש והנקה? אני יכולה להיות רגועה שבצורת השאיבה שתיארתי התינוק שלי מקבל כל מה שהוא צריך?

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה