הפסקת הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

20/08/2012 | 14:42 | מאת: פפריקה

יש לי תינוק בן 4 חודשים ובחודש האחרון הורדתי את כמות ההנקות על-מנת להפסיק להניק לחלוטין. השאלה היא שלי היא איך באמת מפסיקים לחלוטין? עד לפני כשבוע וחצי הייתי שואבת פעמיים ביום, בוקר וערב, לאחר מכן ירדתי לשאיבה רק בערב ואז גם את זה התחלתי לעשות לסירוגין. בפעם האחרונה ששאבתי (ביום שישי בערב), שאבתי רק מצד שמאל (בגלל שבצד ימין יצאה כמות של אולי 10 מ"ל בשאיבה שלפני כן, הנחתי שפשוט נגמר לי שם החלב) ויצאה כמות של כ-40 מ"ל (התקופה של הנקה פעילה הצלחתי לשאוב אפילו 120 מ"ל בצד שמאל). ביומיים וחצי שחלפו עשיתי בין פעם לפעמיים ביום קומפרסים קרים עם קרח על השד השמאלי למשך כרבע שעה-עשרים דקות. מאז לא שאבתי, אני לא מרגישה גודש, אבל כשאני מסתכלת על השדיים במראה, השד השמאלי נראה גדול יותר (לא כ"כ גדוש, אלא יותר נפול). השאלות שלי הן אלו: האם לשאוב שוב ולשים קומפרסים קרים? אם כן- באיזה תדירות? האם לחזור על התהליך עד שהחלב בשד השמאלי ממעט כמו שהוא התמעט בשד הימני? כמו כן, האם ייתכן שהשד השמאלי גדול יותר לא בגלל גודש בחלב, אלא בגלל שהרקמות נמתחו כי הוא היה שד יותר מניב (יש לציין שאין לי סימני מתיחה על השדיים)? האם הוא יחזור לגודל הקודם שלו כדי ששני השדיים יהיו באותו גודל ? מצטערת אם זו נראית שאלה מטומטמת, פשוט גם ככה הדימוי גוף שלי הוא לא משהו בעקבות הלידה, אז אני מאוד לא רוצה שבנוסף לכל (סימני מתיחה בבטן, צלקת של ניתוח קיסרי) יהיו לי גם זוג שדיים בגדלים שונים...

21/08/2012 | 09:31 | מאת: יעלה דגן

שלום, אם את לא חשה גודש ואי נוחות, תפסיקי עם השאיבות והקומפרסים הקרים. אם יש עדיין גודש עשי כ20 דקות קומפרסים קרים לאחר מכן שאבי כמות קטנה עד הקלה בגודש. גם לאחר הפסקת ההנקה לוקח זמן עד שצורת השד מתייצבת. יתכן שיהיה שינוי במבנה השד, השינוי נוצר בשל יצרת צינורות החלב והכנת השד להנקה ולא מההנקה עצמה. לרוב הנשיים יש אסימטריה כלשהי בין השדיים, אך לוקח זמן עד שהשד חוזר לגודלו המקורי. יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה