גמילה מהנקה ללא מתן תחליפי חלב

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

14/08/2012 | 10:53 | מאת: דנה

בני בן ה- 8 חודשים עדיין יונק.לאחרונה ירדה משמעותית כמות החלב אז העליתי את כמות המוצקים ביום. (אציין כי אני שואבת כל יום בשעות שאינו נמצא איתיועדיין כמות החלב ירודה). נסיתי לתת לו מספר פעמים תחליפי חלב אך לאחר חצי שעה הקיא מה הדרך הטובה והנכונה ביותר לגמול אותו מהנקה בשילוב עם מזון מוצק כך שאדע שהוא מקבל את כמות המזון שהוא זקוק לה?

14/08/2012 | 11:56 | מאת: יעלה דגן

שלום דנה, בגיל זה כמות ההנקה יורדת ותינוקות רבים יונקים כפעמיים ביום בלבד, שאר המזון הוא אוכל מוצק מגוון . אם הוא כבר מתיישב נסי להושיב אותו בכיסא אוכל של תינוקות ותני לו מתפריט המשפחה, בחתיכות קטנות. עדיין מומלץ להניק, ארגון הבריאות העולמי WHO, ממליץ על הנקה, בשילוב אוכל מוצק עד גיל שנתיים לפחות. יתכן שהפליטות לאחר אכילת תחליף חלב נבעו מאלרגיה לחלב, תתייעצי עם הרופא בכל מיקרה זה סיבה להמשיך להניק. חשוב בנוסף לעקוב אחר המשקל ניתן להוסיף קלוריות, במקרה הצורך לאוכל המוצק. בהצלחה יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה